KO JE MASKIRANA OSOBA

Šta se dešava na suđenju Saši Golubu, optuženom za ubistvo na Grbavici: 'Nisam likvidirao Nedžiba Spahića Džibu'

Hronika27.09.24, 20:45h

Šta se dešava na suđenju Saši Golubu, optuženom za ubistvo na Grbavici: 'Nisam likvidirao Nedžiba Spahića Džibu'
Spahićeva likvidacija uslijedila je 29. juna 2020. godine. Svjedoci su vidjeli Džibu kako sam sjedi za stolom u bašti restorana „Paper Moon“

 

 

 

U Sarajevu se uveliko odvija sudski postupak protiv Saše Goluba optuženog za ubistvo Nedžiba Spahića Džibe u junu 2020. godine u restoranu u sarajevskom naselju Grbavica.


Druga faza


Suđenje je ušlo u svoju drugu fazu, a riječ je o tome da je Tužilaštvo završilo s izvođenjem svojih dokaza, te je i toku izvođenje dokaza odbrane, potvrdio je za Avaz Golubov branilac, advokat Mirsad Crnovršanin.


Jučer je u nastavku suđenja saslušan jedan svjedok odbrane, a prema riječima advokata Crnovšanina, u narednom periodu, na prijedlog odbrane bit će saslušano i šest vještaka.


Poslije dvije godine i 10 mjeseci bijega Saša Golub je uhapšen u aprilu 2023. godine, nakon što se predao u pratnji svog advokata.


Golub otpočetka tvrdi da on nije maskirana osoba koja je pucala u Nedžiba Spahića čije je ime do tada povezivano s brojnim kriminalnim djelima.


Spahićeva likvidacija uslijedila je 29. juna 2020. godine.


Svjedoci su vidjeli Džibu kako sam sjedi za stolom u bašti restorana „Paper Moon“.


Tri hica


Maskirani napadač je s udaljenosti tri-četiri metra od stola za kojim je sjedio Spahić, ispalio najmanje tri hica u njega, a zatim pobjegao automobilom. Džiba je zadobio smrtonosne povrede u predjelu stomaka, a kojima je podlegao u bolnici.


Automobil Alfa Romeo kojim je pobjegao ubica iste noći je pronađen napušten u sarajevskom naselju Ciglane.


Interpolova potjernica


Na početku istrage saslušavan je svjedok kod kojeg se optuženi Golub raspitivao je li Džiba u restoranu. Zbog ove likvidacije za Sašom Golubom je bila raspisana crvena Interpolova potjernica. 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook