VIDEO/ Omiljeni osvetnik iz stripa

Prvi superheroj na holivudskoj Stazi slavnih: Batman dobio zvijezdu i odmah ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda

Kultura27.09.24, 09:16h

Prvi superheroj na holivudskoj Stazi slavnih: Batman dobio zvijezdu i odmah ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda
Iako je Superman godinu dana stariji od svog DC kolege, Batmana, Vitezu tame je pripala čast da uđe u historiju kao prvi superheroj sa svojom zvijezdom na holivudskoj Stazi slavnih

 

 

U svojih 85 godina postojanja, playboy i milijarder Bruce Wayne, i njegov alter-ego Batman, postao je veoma značajan segment popularne kulture i jedan od najprepoznatljivijih superheroja svih vremena. Potvrda tom statusu sada je i zvijezda na Hollywood Boulevardu. Kako i priliči, zvijezda je svoje mjesto našla u blizini jednog od Batmanovih tvoraca, Boba Kanea, i Adama Westa, glumca koji se proslavio glumeći Batmana 1960-ih.

 

 

Batman jeste jedan od rijetkih fiktivnih likova sa zvijezdom na Stazi slavnih, ali je tek dvadeseti po redu. Prije njega je to uspjelo Mickeyu Mouseu (1978.), Dušku Dugoušku (1985.), Simpsonima (2000.), Godzilli (2004.), Žapcu Kermitu (2002.), Shreku (2010.), i još 13 ostalih. Batmanova zvijezda je sveukupno 2.790. po redu, dok je Staza slavnih 1960. godine kad je postavljena započela sa “samo” 1.558 slavnih imena.

 

 

Ceremonija postavljanja zvijezde održana je ispred holivudskog Muzeja Guinnessovih rekorda, gdje je odmah i upisan u Guinnessovu knjigu rekorda za prvog superjunaka sa zvijezdom na Stazi slavnih. Ovo mu, ipak, nije prvi rekord upisan u poznatu knjigu, jer je on i stripovski junak koji je najviše puta dobio svoj igrani film, a glumilo ga je i najviše dobitnika Oscara. Osim toga, ovog mjeseca će biti obilježena i deseta godišnjica još jednog Guinnessovog rekorda – najvećeg okupljanje ljudi odjevenih u Batmana (njih 542).

 

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook