Fantomke, bombe...

Opsadno stanje u Beogradu: Pronađena velika količina oružja, u sve upetljani Hrvati?

Hronika26.09.24, 19:35h

Opsadno stanje u Beogradu: Pronađena velika količina oružja, u sve upetljani Hrvati?
Pronađeno je više ručnih bombi i automatskih pušaka, ručni minobacač (zolja), eksploziv, veća količina municije te fantomka

 

 

Velika količina automatskog oružja i eksplozivnih naprava pronađena je u četvrtak u jednoj garaži u zgradi na Novom Beogradu. Uviđaj obavlja tužitelj Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, a u veliku akciju uključeni su pripadnici BIA (Bezbjednosno-informativne agencije) i MUP Srbije.

 

Kako Kurir neslužbeno saznaje, prema prvim informacijama, nekoliko hrvatskih državljana dovodi se u vezu s oružjem. Zasad nije poznato jesu li planirali kriminalne obračune ili oružje čuvali zbog daljnje prodaje.

 

- Ispred i oko zgrade satima je opsadno stanje. Izgledalo je strašno, bilo je puno policije, na mjestu događaja bili su i vatrogasci te vozilo Hitne pomoći. Blokirali su cijelo prizemlje i ulaz u zgradu - rekao je za Kurir očevidac drame na Novom Beogradu.

 

Stanar zgrade dodaje kako je sve počelo oko podneva.

 

- Prvo smo pomislili da je u pitanju ubistvo. Vidjeli smo forenzičare u bijelim odijelima. U zgradu se nije moglo ni ući ni iz nje izaći - kaže i navodi kako zgrada ipak nije evakuirana i da se policija polako povlači.


Kako se dodaje, pronađeno je više ručnih bombi i automatskih pušaka, ručni minobacač (zolja), eksploziv, veća količina municije te fantomka.

 

O svemu se oglasio i Ivica Dačić, ministar unutarnjih poslova Republike Srbije.

 

- Pripadnici Policijske uprave Beograd u jednoj garaži u Novom Beogradu pronašli su više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Na mjesto događaja odmah su izišli i pripadnici Sektora za izvanredne situacije. Policija u suradnji s nadležnim tužiteljstvom obavlja sve neophodne operativne radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti te identificirale osobe čije je oružje - rekao je.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook