Kantonalni sud u Sarajevu

Suđenje Anelu Bećiroviću zbog likvidacije supruge: Ubica cijelu noć bio u stanu žrtve

Hronika26.09.24, 12:46h

Suđenje Anelu Bećiroviću zbog likvidacije supruge: Ubica cijelu noć bio u stanu žrtve
Prema navodima iz optužnice, zločin se desio u noći između 12. i 13. novembra 2023. godine, kada je u stanu u Bosanskoj ulici na Alipašinom Polju Anel hicem u glavu usmrtio Emiru pred njihovim tada četverogodošnjim sinom

 

 

Svjedočenjem istražitelja MUP-a Kantona Sarajevo Faruka Dinarevića prije dva dana je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić, nastavljeno suđenje Anelu Bećiroviću (35), optuženom za ubistvo bivše nevjenčane supruge Emire Maslan. Bećirović se tereti za nasilje u porodici i neovlašteno držanje oružja, piše Avaz.


Istražitelj Dinarević bio je na uviđaju ubistva, ali je, između ostalog, obavio i analizu dvaju telefona optuženog od kojih je jedan koristila ubijena Emira Maslan.

 

Iz analize telefona bila je vidljiva komunikacija između ubice i njegove žrtve, a sve u vezi s preuzimanjem djeteta, te rasprave i prigovori na odluku suda kojim je dijete pripalo majci.

 

Prema navodima iz optužnice, zločin se desio u noći između 12. i 13. novembra 2023. godine, kada je u stanu u Bosanskoj ulici na Alipašinom Polju Anel hicem u glavu usmrtio Emiru pred njihovim tada četverogodošnjim sinom.

 

Prema riječima Dinarevića, Bećirovićev telefon ja bazna stanica BH Telekoma BC Faza Novi Grad, koja pokriva stan u Bosanskoj ulici, registrirala 12. novembra u 20.25 sati do sljedećeg dana 13. novembra u 8.15 sati.


Inspektor je naveo i da je telefon koji je koristila ubijena također na istoj baznoj stanici registriran u istom periodu.

 

Oba telefona pronađena su na adresi u ulici Aleja Lipa u stanu gdje je uhapšen optuženi.

 

Poznato je da je Bećirović odveo dijete u svoj stan, gdje se zaključao. Nakon što je policija uspjela provaliti u stan, Bećirović je prislonio pištolj sebi na sljepoočnicu, prijeteći da će se ubiti ako mu priđu. Uslijedili su pregovori nakon čega je dijete izvučeno, a on je predao pištolj i tada je uhapšen.

 

Vijeće je isključilo javnost tokom svjedočenja Sanje Brkić-Zec, uposlenice Centra za socijalni rad, a radi zaštite maloljetnog djeteta.


Presudom Općinskog suda u Sarajevu Bećirović je bio osuđen na dva mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, a ovu kaznu izdržao je sada u pritvoru.

 

Poznato je da je Maslan ubio u vrijeme kada je trebao da se javi na izdržavanje spomenute kazne

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook