Bivši član obezbjeđenja

Michael Schumacher fotografisan po prvi put nakon nesreće: Porodicu ucijenili sa 15 miliona eura

Sport26.09.24, 12:07h

Michael Schumacher fotografisan po prvi put nakon nesreće: Porodicu ucijenili sa 15 miliona eura
Slikao ga je jedan od članova obezbjeđenja, koji je do 2021. godine brinuo o sigurnosti porodice Schumacher, a zatim zaprijetio sadašnjem šefu obezbjeđenja kako će to objaviti na dark webu

 

 

Michael Schumacher je nakon nesreće, koju je doživio na Alpima 2013. godine, potpuno nestao iz javnosti i, od tada, se nije pojavila nijedna njegova fotografija, niti snimak, čak ni u dokumentarcima koji su rađeni o njemu. Ipak, čini se da je krišom fotografisan, javlja Nova.

 

Drama sa Schumacherom traje gotovo punih 11 godina, a javnosti nije poznato u kakvom se stanju nalazi. Trebalo je da se pojavi na svadbi kćerke Gine, što je trebalo da bude njegovo prvo javno pojavljivanje.

 

Ipak, porodica se susrela sa novim problemom. Poznato je da je supruga Corinna zabranila gotovo svima da ga vide, pa samo članovi porodice i odabrani prijatelji mogu da posjete sedmostrukog šampiona Formule 1.

 

Odlučila je da sve bude strogo skriveno i privatno, a Michael je trenutno smješten u jednom domu u Švicarskoj koji odgovara svim njegovim potrebama.

 

Njemački tužioci su podigli optužbe protiv trojice uhapšenih muškaraca zbog pokušaja ucjenjivanja porodice. Naime, glavni osumnjičeni je uspio da dođe do fotografija Schumachera nakon nesreće, što niko drugi nije uspio.

 

Prijetio je da će objaviti fotografije ukoliko mu ne isplate 15 miliona eura.

 

Slikao ga je jedan od članova obezbjeđenja, koji je do 2021. godine brinuo o sigurnosti porodice Schumacher, a zatim zaprijetio sadašnjem šefu obezbjeđenja kako će to objaviti na dark webu.

 

Porodica je alarmirala vlasti u Švicarskoj, koja su hitno reagovale. Pratili su zavjeru te ustanovili sa kojeg broja telefona je stigao poziv iz Njemačke, a onda pohapsili osumnjičene.

 

Trojica uhapšenih bi mogli dobiti do 15 godina zatvora. Pronađena je i adresa sa kojih su poslati preteći mailovi.

 

(Nova.rs/DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook