I ovog puta bez pobjednika

Sarajevo i Željezničar podijelili bodove u 153. derbiju

Sport25.09.24, 22:29h

Sarajevo i Željezničar podijelili bodove u 153. derbiju
Inače, ovo je 61. derbi koji je završen bez pobjednika

 

 

Fudbaleri Sarajeva i Željeničara remizirali su u 153. gradskom derbiju odigranom u okviru 8. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine (1:1).

 

Utakmica na najvećem bh. stadionu počela je sjajno. Željezničar je odmah imao dvije velike šanse. Prvo je Sulejman Krpić pogodio prečku već u 2. minuti, a Aleksandar Boljević nije uspio pospremiti odbitak u mrežu.

 

U 9. minuti je uzvratilo Sarajevo, ali je šut Giorgija Guliashvilija zaustavljen od strane golmana Vedada Muftića.

 

Odličan fudbal se igrao u prvom dijelu, nedostajali su samo golovi sve do 43. minute kada je Amer Hiroš sjajno proigrao Boljevića, a ovaj matirao Rockova za vodstvo Željezničara.
 

Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Sarajevu. Od prve minute nastavka bordo tim je redao šanse pred golom Željezničara. Željo je odolijevao sve do 63. minute kada je rezervista Vinko Soldo matirao Muftića.
 

Nastavilo je Sarajevo sa napadima i nakon pogotka. U strijelce se mogao upisati Aldin Turkeš odmah po ulasku u igru, ali ga je izvrsno zaustavio Muftić. Željezničar u narednom kolu dočekuje Posušje dok će Sarajevo na megdan Širokom Brijegu. 
 

Inače, ovo je 61. derbi koji je završen bez pobjednika. Željezničar ostaje na 47 pobjeda, dok Sarajevo ima dvije manje (45).

 

(DEPO PORTAL/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook