još jedno krivično djelo u bih

Slavio rođenje unuka, pucao iz automatske puške pa pogodio komšinicu

Hronika25.09.24, 16:57h

Slavio rođenje unuka, pucao iz automatske puške pa pogodio komšinicu
U Policijskoj upravi (PU) Bijeljina navode da je B. M. osumnjičen da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija


 


Policija iz Bosanskog Šamca uhapsila je B. M. iz Obudovca kod Bosanskog Šamca zbog sumnje da je tokom proslave rođenja unuka pucao iz automatske puške, pri čemu je jednim metkom, pod nerazjašnjenim okolnostima, ranio komšinicu.

 

Srećom, žena nije teže povrijeđena iako je zrno okrznulo po glavi. Sumnja se da se metak prethodno odbio od konstrukciju šatora, ispod kojeg je proslava organizovana, piše ATV.

 

U Policijskoj upravi (PU) Bijeljina navode da je B. M. osumnjičen da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


- B. M. se sumnjiči da je, na porodičnom slavlju, pucao iz vatrenog oružja, pri čemu je jedna osoba zadobila lakše povrede koje su konstatovane u bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju, saopćeno je iz PU Bijeljina.


U policiji navode da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koji je naložio preduzimanje svih potrebenih mjera i radnji u cilju utvrđivanja relevatnih činjenica i okolnosti koji su doveli do ovog događaja. 


- U toku je vršnje uviđaja od pripadnika Policijske stanice Bosanski Šamac pod nadzorom  Okružnog javnog tužilatva u Doboju, zaključili su iz policije.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook