za njim se tragalo danima

Beživotno tijelo Denisa Mašića iz Goražda pronađeno danas u Drinskom jezeru, slijedi obdukcija

Hronika25.09.24, 15:57h

Beživotno tijelo Denisa Mašića iz Goražda pronađeno danas u Drinskom jezeru, slijedi obdukcija
Mašić je nestao 9. septembra ove godine, njegov nestanak policiji u Goraždu prijavljen je 13. septembra, kada je počela intenzivna potraga za njim

 

 


Tim za spašavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave Civilne zaštite RS-a, u Drinskom jezeru, kod Janjinskog mosta, nizvodno od Ustiprače, danas je pronašao beživotno tijelo. 
  

Iz Uprave policije MUP-a Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde potvrđeno je da je riječ o 24-godišnjem mladiću Denisu Mašiću iz Goražda za kojim je policija intenzivno tragala danima.


Identifikacija je obavljena od strane članova porodice, a kako navode iz kantonalnog MUP-a, obdukcija će biti obavljena u Banja Luci, nakon čega će tijelo biti vraćeno porodici. 


Uviđaj su obavili pripadnici policije RS-a na čijoj tertoriji je pronađeno tijelo.


Mašić je nestao 9. septembra ove godine, njegov nestanak policiji u Goraždu prijavljen je 13. septembra, kada je počela intenzivna potraga za njim.


U potrazi su učestvovali i pripadnici Civilne zaštite iz Višegrada, spasilački tim na vodi iz Bratunca, Jedinica za podršku Uprave policije MUP-a BPK Goraždu i sve raspoložive snage Civilne zaštite te kajakaši i drugi spasilački timovi iz Goražda.


Između ostalih, proteklih dana korito Drine su pretraživala i dva tima Federalne uprave civilne zaštite uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

 

(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook