VIDEO/ Nastavak kultnog hita

Pogledajte novi trailer za 'Gladijator 2': U glavnoj ulozi je Paul Mescal, a prati ga zvjezdana ekipa

Showbizz24.09.24, 17:15h

Pogledajte novi trailer za 'Gladijator 2': U glavnoj ulozi je Paul Mescal, a prati ga zvjezdana ekipa
Umjesto Russella Crowea koji umire na kraju originalnog filma, u 'Gladijatoru 2' Paul Mescal glumi Luciusa Verusa, bivšeg nasljednika Carstva

 

 

Brojni kultni filmovi dobivaju nastavke, a na listu je dodan još jedan naslov za koji je zaslužan reditelj Ridley Scott. Na velika platna vraća "Gladijatora". Film "Gladijator 2" predstavlja novo naslovno lice, jer je glavna uloga povjerena irskom glumcu Paulu Mescalu. Uz njega su tu Pedro Pascal, Denzel Washington i Connie Nielsen.

 

Umjesto Russella Crowea, koji umire na kraju originalnog filma, u "Gladijatoru 2" Paul Mescal glumi Luciusa Verusa, bivšeg nasljednika Carstva i nećaka Commodusa Joaquina Phoenixa (koji je, također, umro u prvom filmu od ruke Croweovog Maximusa).

 

Šta donosi novi Gladijator?

 

Kao što je poznato iz prijašnjeg trailera, radnja nastavka "Gladijatora" dešava se 20 godina nakon završetka prvog filma. Prikazuje Luciusa koji je odrastao u sjevernoafričkoj regiji Numidiji, a posljednje godine je proveo na rubu društva, otuđen od vlastite majke, koja misli da on više nije živ. Događaji vraćaju Luciusa u Rim kao gladijatora, stvara nove neprijatelje i ponovno se ujedinjuje sa svojom majkom.

 

Novi trailer otkriva da je Lucius - sin Maximusa Decimusa Meridiusa (Russell Crowe). Lucilla govori Luciusu istinu o njegovom ocu dok se on priprema za bitku, govoreći: "Uzmi snagu svoga oca. Zvao se Maximus. I vidim ga u tebi."

 

Sporedna glumačka postava uključuje Pedra Pascala koji tumači Marcusa Acaciusa, rimskog generala koji je trenirao pod Maximovim zapovjedništvom, Denzel Washington je Macrinus, bogati moćnik u Rimu, a Joseph Quinn i Fred Hechinger su u ulogama rimskih careva blizanaca.

 

 

Opširnije čitajte OVDJE.

 

(Tportal.hr/DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook