tužna vijest

Legendarni košarkaš Asim Paščanović-Pars izvršio samoubistvo u 48. godini

Sport23.09.24, 13:43h

Legendarni košarkaš Asim Paščanović-Pars izvršio samoubistvo u 48. godini
- Danas oko 10.40 sati, Policijska stanica Kalesija je zaprimila prijavu da je u mjestu Tojšići, općina Kalesija A.P., rođen 1974. godine izvršio suicid vješanjem - navode u Upravi policije MUP-a TK

 

 

Asim Paščanović Pars, bivši košarkaški reprezentativac Turske, pronađen je jutros mrtav u svojoj porodičnoj kući u Tojšićima kod Kalesije. 


- Danas oko 10.40 sati, Policijska stanica Kalesija je zaprimila prijavu da je u mjestu Tojšići, općina Kalesija A.P., rođen 1974. godine izvršio suicid vješanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave. Smrt A.P. je konstatovao ljekar Doma zdravlja Kalesija. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputama je tijelo predato porodici - navode u Upravi policije MUP-a TK. 


Paščanović je svoju košarkašku karijeru počeo u Sloboda Diti sa kojom je postao juniorski prvak Jugoslavije 1992. godine. Po izbijanju agresije na Bosnu i Hercegovinu odlazi u Zagreb, a potom u Tursku. 


U Turskoj je poznatiji po imenu i prezimenu Asim Pars, a sa reprezentacijom te zemlje osvojio je srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine. 


U Turskoj je igrao u Galatasarayu, zatim za Ulkerspor, Tofas, Fenerbahče, Efes Pilsen, Turk Telekom, Pinar Karsiyaki, Erdemir…


Asim Pars je nekoliko sezona igrao za moskovski Dinamo i Lokomotivu iz Rostova.


Nakon košarkaške karijere kratko je uplovio i u političke vode, a bio je u jednom mandatu i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija. 


(FENA/jk)


(FENA/jk/ foto IG)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook