Iz MVP BiH potvrđeno

Konvoj sa diplomatama iz BiH nagazio na minu u Pakistanu, naši državljani prošli bez povreda

Hronika22.09.24, 17:48h

Konvoj sa diplomatama iz BiH nagazio na minu u Pakistanu, naši državljani prošli bez povreda
U eksploziji bombe je ubijen policajac koji je bio zadužen za osiguranje stranih diplomata, a trojica su ranjena

 

 

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine saopćilo je da eksplozija koja se dogodila blizu konvoja koji je osiguravao i diplomate iz Bosne i Hercegovine u Pakistanu nije ugrozila njihove živote. 

 

- Sa olakšanjem potvrđujemo da su bh. diplomate ostale nepovrijeđene. Vlasti istražuju incident, a mi ćemo nastaviti pratiti situaciju - saopćeno je.

 

Konvoj vozila u kojem su bile strane diplomate, a među njima i članovi diplomatskog osoblja iz BiH, nagazili su danas na minu u Pakistanu.


 
U eksploziji bombe je ubijen policajac koji je bio zadužen za osiguranje stranih diplomata, a trojica su ranjena, saopćila je policija.

 

U konvoju je bilo 12 diplomata iz BiH, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala.

 

Policijsko vozilo koje je pratilo diplomate prema turističkom mjestu Malam Jabba u okrugu Swat, sjeverozapadni Pakistan, vjerovatno je nagazilo na minu. Portparol okružne policije Moin Fayyaz rekao je za Radio Mashal da se na osnovu prvobitnog uviđaja čini da je bomba bila zakopana pored puta, ali je rekao da je istraga još u toku.

 

Zvaničnici Swat policije kažu da su se nakon incidenta ambasadori stranih zemalja sigurno vratili u grad Mingore i da je putovanje u Mulam Jabbu otkazano, prenose mediji.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook