Šokirani saznanjem

Kasumoviću otkazana saradnja u Crnoj Gori, teatar koji je imao s kolegama je odmah rasformiran

Hronika22.09.24, 17:06h

Kasumoviću otkazana saradnja u Crnoj Gori, teatar koji je imao s kolegama je odmah rasformiran
O ovom kontroverznom slučaju oglasio se i crnogorski reditelj Obrad Nenezić koji je režirao predstavu u kojoj glume Moamer Kasumović i Omar Bajramspahić

 

 

Reakcije javnosti iz cijele regije ne prestaju nakon što je otkriveno da je glumac Moamer Kasumović osuđen za krivično djelo bludničenja nad maloljetnikom. 

 

O ovom kontroverznom slučaju oglasio se i crnogorski reditelj Obrad Nenezić koji je režirao predstavu u kojoj glume Moamer Kasumović i Omar Bajramspahić.

 

- Saznao sam iz medija. Šok. Iskrena osuda, a otkazivanje saradnje je jedina moguća ispravna odluka - kratko je rekao Nenezić.

 

Na pitanje zna li gdje je Kasumović, koji se uopće nije oglašavao posljednjih dana otkako se u javnosti saznalo za njegov gnusni zločin - bludničenje nad maloljetnikom - Nenezić je odgovorio:

 

- Ne. Nisam se čuo sa njim. Ne znam gdje je. Samo smo "ugasili" predstavu i završili s tim za sva vremena.

 

Podsjećamo, Kasumović je iz Bijelog Polja u Crnog Gori ali je godinama živio i radio u Sarajevu. Prije nekoliko godina, otprilike u isto vrijeme kada je izvršio seksualno nasilje nad maloljetnikom, napustio je Sarajevo i vratio se u rodni grad. Upravo je sa Bajramspahićem i Nenezićem pokrenuo nezavisni OMO teatar.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook