Pobjegla od manijaka, a onda novi šok

Djevojka preživjela grozno iskustvo u krcatom gradskom autobusu: 'Pribio se uz mene i stavio ruku dole!'

Hronika21.09.24, 19:05h

Djevojka preživjela grozno iskustvo u krcatom gradskom autobusu: 'Pribio se uz mene i stavio ruku dole!'
"Velika je gužva je bila, i ja sam stajala ispred jednog dečka. Bio je visok i krupan. Nosio je na sebi farmerke, sivu majicu, imao je bradicu, čak bih rekla pristojnog izgleda. I jeste gužva, ali ja osjetim da se on neprirodno pribio uz mene, a kako se ja pomjerim malo, on je non-stop tu"

 

 

Koliko nekada vožnja gradskim prijevozom može biti neprijatna, naručito kada je gužva, uvjerile su se i mnoge Sarajke koje su se susrele sa manijacima koji ih spopadaju, neprimereno diraju, pokazuju polni organ, a nekada i napadaju verbalno i fizički... A da Sarajevo u tome nije usamljen slučaj pokazuje i priča mlade Beograđanke koja je takvo iskustvo proživjela u dupke punom beogradskom autobusu.  


"Djelovao je pristojno"


- Ušla sam u 23 na stanici "27 marta" na srednja vrata. Velika je gužva je bila, i ja sam stajala ispred jednog dečka. Bio je visok i krupan. Nosio je na sebi farmerke, sivu majicu, imao je bradicu, čak bih rekla pristojnog izgleda. I jeste gužva, ali ja osjetim da se on neprirodno pribio uz mene, a kako se ja pomjerim malo, on je non-stop tu! Pogledala sam ga par puta i on gleda negde lijevo, vrlo mu je neki tup pogled - počinje priču ova Beograđanka za Blic.


Vožnja je odmicala, neprijatnost je rasla.


- Znate kako je uvijek tu neka gužva, i ne mrda autobus, ja samo u jednom trenutku okrenem glavu na dole, ka njemu, i vidim otkopčan mu šlic i u tom trenutku samo sam rekla "Ajde se pomjeri od mene odmah" i uskomešam se tu. Ali gužva, nemaju ljudi gdje. Srećom, prilazili smo stanici, pa sam se provukla i stala između tih zadnjih i srednjih vrata. On je izašao, sačekao da svi uđu i opet ušao na srednja i pribio se uz jednu djevojku na vratima, iako je u tom trenutku bilo mjesta - priča ona.

 
Kako kaže, tada joj je bio okrenut leđima, ali je vidjela da s vremena na vreme stavlja ruku dole, na međunožje.


- U jednom trenutku se djevojka okrenula i sklonila torbu. I onda smo došli do stajališta Admirala Geprata. Ja sam izašla na srednja vrata i krenula iza njega, on je ušao na zadnja vrata, pored njega je stajala jedna djevojka. Ja sam joj bukvalno dok se vrata nisu zatvorila viknula da se pazi jer je dečko manijak iza nje, a njemu potpuno otkopčan šlic i viri mu polni organ. Šta je dalje bilo ne znam, jer su se tada zatvorila vrata - ispričala je ova devojka.


Šta raditi u ovakvim ili sličnim situacijama i kako se odbraniti od manijaka, čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Ilustracija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook