Zapadna obala

Veliki napad Izraela na Liban: Pogođeno oko 100 raketnih lansera Hezbolaha

Hronika20.09.24, 07:27h

Veliki napad Izraela na Liban: Pogođeno oko 100 raketnih lansera Hezbolaha
Od poslijepodneva, IAF je pogodio otprilike 100 lansera i dodatne terorističke infrastrukturne objekte, koji uključuju otprilike 1000 cijevi spremnih za upotrebu u neposrednoj budućnosti za napade prema izraelskom teritoriju

 

 

Izraelska vojska tvrdi da su njezine zračne snage pogodile oko 100 lansera i stotine cijevi lansera u napadima na libanonsku militantnu grupu Hezbolah.


U izjavi na društvenoj mreži Telegram, Izraelske odbrambene snage (IDF) su navele: "Tokom posljednja dva sata, vođene obavještajnim podacima IDF-a, Izraelske zračne snage (IAF) pogodile su stotine cijevi raketnih lansera koji su bili spremni za trenutnu upotrebu prema izraelskom teritoriju.

 

"Od poslijepodneva, IAF je pogodio otprilike 100 lansera i dodatne terorističke infrastrukturne objekte, koji uključuju otprilike 1000 cijevi spremnih za upotrebu u neposrednoj budućnosti za napade prema izraelskom teritoriju.

 

"IDF će nastaviti djelovati kako bi smanjio infrastrukturu i sposobnosti terorističke organizacije Hezbollah s ciljem obrane države Izrael."

 

Libanska državna nacionalna novinska agencija objavila je da je Izrael izveo najmanje 52 napada na jugu zemlje u četvrtak navečer, te da je Liban također pokrenuo udare na vojne lokacije u sjevernom Izraelu.

 

Ranije je vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah rekao da su smrtonosne eksplozije ranije ove sedmice "prešle sve crvene linije", optužujući Izrael za ono što je rekao da predstavlja objavu rata.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook