na parkingu 'telali'

Potvrđena optužnica protiv Tarika Švrakića: Kerima Hodu upucao u nogu, Jana Tadić pokušala da prikrije tragove

Hronika18.09.24, 19:11h

Potvrđena optužnica protiv Tarika Švrakića: Kerima Hodu upucao u nogu, Jana Tadić pokušala da prikrije tragove
Kada je Hodo od njega zatražio da ide kući, optuženi je iza pojasa izvadio pištolj i njime oštećenog udario u glavu, nakon čega je Hodi ispalio hitac u lijevu natkoljenicu nanijevši mu teške povrede opasne po život - navodi se u optužnici

 

 

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Tarika Švrakića koji je optužen za teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine i nedozvoljeno držanje oružja i Jane Tadić optužene za krivično djelo pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Švrakića optužnica tereti da je 20. juna oko 23. sata u ulici Tabaci na parkingu "Telali" bez ikakvog povoda i razloga počeo da provocira Kerima Hodu.


Kada je Hodo od njega zatražio da ide kući, optuženi je iza pojasa izvadio pištolj i njime oštećenog udario u glavu, nakon čega je Hodi ispalio hitac u lijevu natkoljenicu nanijevši mu teške povrede opasne po život.


Optuženi je potom otišao u ulicu Halači gdje je Jani Tadić predao pištolj koji je ona odnijela kući kako bi prikrila oružje i tragove.


Postupajući tužilac je u optužnici predložio sudu produženje pritvora Tariku Švrakiću.


Za glavni pretres predloženo je saslušanje osam svjedoka, četiri vještaka i izvođenje više od 60 materijalnih dokaza, navodi se saopćenju Tužilaštva KS.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook