Novinarima objasnio ustašku uniformu

60 dana zatvora, ali...: Sergeja Trifunovića tek što je izašao iz Suda opet privela splitska policija... Zbog čega?!

Hronika18.09.24, 18:06h

60 dana zatvora, ali...: Sergeja Trifunovića tek što je izašao iz Suda opet privela splitska policija... Zbog čega?!
U pauzi suđenja Trifunović je četvorici novinara rekao da će ionako za dvije godine postati državljanin RH jer mu je supruga Isidora Riječanka i hrvatska državljanka

 

 


Sergej Trifunović nikako da se riješi hrvatske policije. Nakon što je na Općinskom prekršajnom sudu dobio šezdeset dana zatvora, koji se neće izvršiti ako u tijeku jedne godine ne počini isto djelo, morao je ponovno u policiju.


Kada je taman odbio novinare za izjavu rekavši da se mora otuširati i u miru ručati pa pravac kod ženine rodbine u Rijeku, pristupio mu je policajac za zakonitost postupanja koji mu je rekao da mora poći s njim u Prvu policijsku postaju, piše Slobodna Dalmacija.


- Zbog čega? - upitao je Trifunović, na što mu je službenik kazao: "Moramo provjeriti jeste li zakonito sada u RH."


Trifunović je na to uzvratio: "Kako ne bih bio zakonito, kad ste me uhitili na Bajakovu i doveli?" U pauzi suđenja Trifunović je četvorici novinara rekao da će ionako za dvije godine postati državljanin RH jer mu je supruga Isidora Riječanka i hrvatska državljanka.


Dan ranije Trifunović je rekao na sudu da nema novca, a policija je za dva prekršajna djela tražila tisuću eura i trideset dana zatvora iz članka 5. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. No članak 17. umjesto zatvora predviđa kaznu od 700 do 4000 eura.


Sada je prošao puno bolje jer, osim uvjetne osude, mora samo platiti 150 eura sudskih troškova, a vraćena mu je i putovnica te nije dobio zabranu kretanja u međunarodnom prostoru. Kako su se i policija i on odrekli prava na žalbu, presuda je pravomoćna.


Trifunović je čak rekao i da se ne sjeća je li on pisao sve te uvredljive objave, ali je sud neosporno utvrdio da je to učinio sa svog profila Whistler Dick.


- Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi l​ijepe crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem poserem po člancima 5,​ 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli otvorit​i mi Loru u po noći i pokazati strujomer.


Sad, vlaški brabonjci, slobod​no raspišite još jednu pot​jernicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad - objavio je na svom profilu​ uz popratnu pjesmu Ede Maajke "Mater vam jebem".

 

(DEPO PORTAL/ad/Screenshot)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook