6. SARAJEVO FEST

Hit predstava 'Jedan je Muhammad Ali' ponovo pred sarajevskom publikom: Ermin Siajmija u ulozi legendarnog boksera

Kultura17.09.24, 17:30h

Hit predstava 'Jedan je Muhammad Ali' ponovo pred sarajevskom publikom: Ermin Siajmija u ulozi legendarnog boksera
Ulaznice se mogu kupiti online putem zvanične stranice www.nps.ba, platforme www.karter.ba ili direktno na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo

 

 

 

U Narodnom pozorištu Sarajevo u srijedu, 18. septembra sa početkom u 19:30 sati, u sklopu 6. Sarajevo Festa, biti će izvedena hit predstava „Jedan je Muhammad Ali“ autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.


U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Rastko Zečević.


Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić.

 

jedan-je-muhamed-ali


Ulaznice se mogu kupiti online putem zvanične stranice www.nps.ba, platforme www.karter.ba  ili direktno na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.


Isti dan, sa početkom u 17:00 sati u Foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo bit će upriličen forum pod nazivom „Suočavanje sa budućnošću“. Na forumu učestvuju Nedim Krajišnik, Dženeta Karabegović i Faruk Hadžić. Razgovor će voditi Srđan Blagovčanin koji postavlja pitanje: Da li se smijemo suočiti sa budućnošću? Velika, ozbiljna iskušenja su već tu: odljev radne snage, migracije, klimatske promjene, neobrazovanost stanovništva, stalna kočenja na putu pridruživanja EU.


Ulaz na forum „Suočavanje sa budućnošću“ je besplatan.

 

sarajevo-fest-2024

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook