Kantonalni sud

Opet drama na suđenju za smrt Džene Gadžun: Rožajcu pozlilo, ročište odloženo

Hronika17.09.24, 11:48h

Opet drama na suđenju za smrt Džene Gadžun: Rožajcu pozlilo, ročište odloženo
Jahić je naložila advokatu prvooptuženog i da u roku od tri dana dostavi medicinsku dokumentaciju koja će biti predmet vještačenja na okolnosti sposobnosti prisustva Rožajca

 

 

Današnje ročište u Kantonalnom sudu u Sarajevu u predmetu koji se vodi protiv ljekara Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić zbog smrt i dvoipogodišnje Džene Gadžun je odloženo, piše Faktor.


Nakon što je prvobitno odložen za 11 sati, nastavak glavnog pretresa pomjeren je za 26. septembar, a zbog odsustva prvooptuženog Rožajca.


- Supruga Rožajca me je nazvala u 8:53 i rekla da mu je pozlilo te da ga je Hitna odvezla - objasnio je jedan od advokata Rožajca, Džemo Hadžiomeragić.


On je dodao kako je naknadno zvao, međutim, nije dobio nove informacije.


- Podsjećam Sud da je on imao dva infarkta do sada - nastavio je Hadžiomeragić.

 

Advokat je predložio i da on naknadno provjeri stanje prvooptuženog te da ukoliko bude u mogućnosti dovede ga na Sud.

 

Sutkinja Indira Jahić obavijestila je kako su oni telefonskim putem provjerili navode advokata te da su saznali kako se Rožajac trenutno nalazi na internom odjelu KUM-a te da prima terapiju.


Odlučeno je da se ročište odloži za 11 sati.


Kako se Rožajac nije pojavio ni tada te je navedeno i da je zadržan na bolničkom liječenju nastavak glavnog pretresa je morao biti odgođen.


Jahić je naložila advokatu prvooptuženog i da u roku od tri dana dostavi medicinsku dokumentaciju koja će biti predmet vještačenja na okolnosti sposobnosti prisustva Rožajca.


Za danas je bilo planirano saslušanje dvoje vještaka iz Beograda Tatjane Atanasijević i Nebojše Lađevića.

 

Majka djevojčice, Amila Gadžun, nakon ročišta je kazala kako se nada "da se ne radi o taktici dotičnog gospodina i jednog od advokata, iako sumnja da se o tome radi".


- Ali, ako je stvarno dotični gospodin bolestan kao što kažu da jest, vjerujte ja mu želim da mu bude još gore, jer je ovo ismijavanje s nama porodicom. Mi evo već tri godine stojimo na svojim nogama tražeći pravdu za svooje dijete. Šta bi tek trebalo s nama da bude kad oni padaju ovako - kazala je Amila.


Dodala je da se nada i kako će "Sud na kraju imati u vidu ovo ponižavanje Suda, tužiteljica, advokatica i porodice".

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook