akcija 'Let´s recycle in the classroom'

Bosnalijek donirao grafitne olovke za reciklomate u školama

Hronika16.09.24, 14:25h

Bosnalijek donirao grafitne olovke za reciklomate u školama
Učešćem u ovom projektu i doniranjem olovaka želimo motivisati učenike da budu odgovorni prema okolini i da imaju ekološku svijest - poručuju iz kompanije

 

 


Najveća bh. farmaceutska kompanija Bosnalijek učestvovala je u akciji „Let´s recycle in the classroom“ doniranjem grafitnih olovaka koje će djeca dobiti kao nagradu za sakupljanje i recikliranje ambalažnog otpada.

 

U saradnji sa kompanijom Eko Grad d.o.o. Sarajevo, donirane olovke će biti ubačene u reciklomate koji su postavljeni u 10 osnovnih i jednoj srednjoj školi te će učenici odlaganjem plastičnih flaša moći doprinijeti zaštiti okoliša.

 

reciklomat-os-fatima-gunic


- Podizanje ekološke svijesti među mladima je ključno za održivu budućnost. Bosnalijek je društveno odgovorna kompanija koja je posvećena ciljevima održivog razvoja i pozitivnim promjenama. Učešćem u ovom projektu i doniranjem olovaka želimo motivisati učenike da budu odgovorni prema okolini i da imaju ekološku svijest - poručuju iz kompanije.

 

reciklomat-ii-gimnazija


Svojom izuzetnom posvećenosti održivim praksama i očuvanju okoliša, Bosnalijek se ističe kao lider u industriji. Nakon prezentacije prvog Izvještaja o održivom poslovanju kompanije (ESG), kompanija Bosnalijek osvojila je Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2024. godinu u kategoriji Velike kompanije, oblast „Resursi i okoliš“.

 

nagradne-olovke

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook