niske temperature

'Kada će Toplane Sarajevo početi grijati?', pitaju se građani i stanovnici sve hladnijih stanova

Hronika16.09.24, 14:09h

'Kada će Toplane Sarajevo početi grijati?', pitaju se građani i stanovnici sve hladnijih stanova
U septembru ove godine uputili su opomene za plaćanje duga svim korisnicima usluge koji nisu izmirili svoja dugovanja nastala u 2023. godini

 

 

 

Iako je temperatura zraka u većem dijelu dana "pala" ispod deset stepeni u Sarajevu, iz KJKP Toplane ne planiraju uključiti grijanje korisnicima.


Kako su kazali iz ovog komunalnog preduzeća, prema Uredbi o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, termoenergetska postrojenja trebaju biti pogonski spremni od 20. septembra do 15. maja.


- Nakon 20. septembra sezona grijanja može početi ukoliko se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljašnjeg zraka od 12ºC ili niža, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najkasnije 15. oktobra - kazali su za Faktor u Toplanama. 


Iz Toplana su prošle sedmice obavijestili korisnike da redovno podnose prijedloge za izvršenje Općinskom sudu radi naplate potraživanja za usluge centralnog grijanja, vodeći računa o rokovima zastare potraživanja.


U septembru ove godine uputili su opomene za plaćanje duga svim korisnicima usluge koji nisu izmirili svoja dugovanja nastala u 2023. godini.

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook