Podaci iz policije

Detalji navijačke 'sačekuše' u Lašvi: Koristili baklje i palice, uhapšeno devet osoba

Hronika16.09.24, 09:00h

Detalji navijačke 'sačekuše' u Lašvi: Koristili baklje i palice, uhapšeno devet osoba
Incident se sinoć, oko 19 sati, dogodio u mjestu Lašva kod Zenice, odnosno na skretanju za Busovaču i Vitez

 

 

Devet navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, navijačke grupe „Horde zla“, uhapšeno je sinoć i privedeno u pritvorske jedinice Policijske uprave 1 u Zenici, gdje su i prenoćili zbog sumnje da su sudjelovali u napadu na navijačku grupu „Škripari“ iz Širokog Brijega - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Samir Valentić.

 

Incident se sinoć, oko 19 sati, dogodio u mjestu Lašva kod Zenice, odnosno na skretanju za Busovaču i Vitez, a u njemu, na sreću, nije bilo i povrijeđenih osoba. Uhapšeni su osumnjičeni za krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

 

- U napadu na navijačku skupinu „Škripari“ korištene su drvene palice, kamenice, suzavci...Tom su prilikom oštećeni autobus s navijačima Širokog Brijega te jedno putničko motorno vozilo. Autobus s navijačima iz Širokog Brijega nastavio je put prema Busovači i Vitezu, gdje je događaj i zadokumentovan u policijskim stanicama Busovača i Vitez te o tome obaviještena Policijska stanica Centar u Zenici - rekao je Valentić, koji napominje da su svi uhapšeni privedeni i zadržani u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave 1 u Zenici.

 

Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske uprave Centar Zenica, a uviđaj su izvršili pripadnici Odsjeka kriminalističke policije PU 1 ZDK-a. O incidentu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva ZDK-a, koji će donijeti odluku o daljnjem postupanju s uhapšenim, nad kojim će danas biti provedena kriminalistička obrada, odnosno koji će danas biti ispitani u svojstvu osumnjičenih za sudjelovanje u incidentu te počinjenje navedenih krivičnih djela.

 

Policijske stanice Busovača i Vitez, također, dostavit će u PU 1 Zenica izvještaje s dokazima o oštećenju na autobusu i automobilu.

 

(FENA/dg; Foto: Crna Hronika)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook