"ECHOES OF MEMORIES"

U Hong Kongu otvorena samostalna izložba bh. umjetnice Hanne Dujmović

Kultura14.09.24, 20:53h

U Hong Kongu otvorena samostalna izložba bh. umjetnice Hanne Dujmović
Svaka od 14 slika prikazuje jedinstvenu naraciju, upotpunjenu toplim i živopisnim bojama, stvarajući dinamične kompozicije koje pozivaju posmatrača na introspekciju

 

U galeriji Art Curators Hub u Hong Kongu u četvrtak 12. septembra upriličeno je svečano otvaranje samostalne izložbe bh. umjetnice Hanne Dujmović.


Izložba pod nazivom "Echoes of Memories" donosi intiman uvid u umjetnički rad autorice kroz 14 slika malih formata, nastalih u proteklih godinu dana. Dujmović, rođena u Sarajevu, inspiraciju pronalazi u sjećanjima iz djetinjstva, koje prepliće s elementima psihoanalize i vibrantnim kolorističkim rješenjima.


Kroz kombinaciju apstraktnih i figurativnih elemenata, umjetnica istražuje kompleksne psihološke procese, otkrivajući slojeve potisnutih emocija i iskustava. "Echoes of Memories" istražuje način na koji prošlost oblikuje našu sadašnjost, gdje svaka slika predstavlja svojevrsni prozor u nesvjesne dubine uma.

 

hong-kong-izlozba


Svaka od 14 slika prikazuje jedinstvenu naraciju, upotpunjenu toplim i živopisnim bojama, stvarajući dinamične kompozicije koje pozivaju posmatrača na introspekciju. Kombinacija tekstura, slojeva i simboličkih detalja na platnima, kako navodi autorica, reflektuje krhke, ali i univerzalne aspekte ljudskog iskustva.


Izložba "Echoes of Memories" će biti otvorena za javnost do kraja septembra, pružajući posjetiocima priliku da se upoznaju s unikatnim umjetničkim stilom Hanne Dujmović, koji balansira između nostalgije i savremene umjetničke prakse.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook