reagovao i režiser

Pašović o slučaju Anel Ahmedhodžić: Za zemlju u kojoj doživljava ovakva poniženja, ne treba ni da igra!

Sport11.09.24, 14:31h

Pašović o slučaju Anel Ahmedhodžić: Za zemlju u kojoj doživljava ovakva poniženja, ne treba ni da igra!
- Taj bolesni euforični iskompleksirani poriv puka da se iživljava nad profesionalcima i ozbliljnim ljudima je dno, napisao je Pašović

 

 

U posljednja dva dana slučaj "Ahmedhodžić" silno je uzburkao bh. javnost i to u mjeri da se danbas na svom Facebook profilu oglasio i režiser Haris Pašović podržavši odluku Anela Ahmedhodžića da ne nastupa za nacionalni tim. U svom postu Pašović je žestoko iskritikovao odnos medija i društvenih mreža nad mladim i talentovanim fudbalerom, mentalitet rulje i javni linč, a pogotovo je ogorčen postupcima njegovog, kako kaže, 'neodgovornog oca'! 

 

“Da li će društvene mreže i dio medija šenlučiti sa ozbiljnom, odgovornom, pametnom, detaljnom, iskrenom i u svemu fantastičnom izjavom Anela Ahmedhodžića, brilijantnog fudbalskog talenta, onako kako su šenlučili sa glupim i štetnim izjavama njegovog neodgovrnog oca? Taj bolesni euforični iskompleksirani poriv puka da se iživljava nad profesionalcima i ozbliljnim ljudima je dno.” napisao je Pašović i dodao:


“A mediji su morali sami doći do činenica i prije Amehdhodžićeve izjave i spriječiti linč mladog čovjeka, perspektivnog fudbalera i odgovornog sina i muža. Ne sumnjam da će se razvlačenje Anela Ahmedhodžića i njegove majke i takođe njegove supruge, nastaviti u narednim danima.


Anel Ahmedhodžić je potpuno u pravu, Za zemlju u kojoj doživljava ovakva poniženja, ne treba ni da igra! ANEL AHMEDHODŽIĆ – PODRŠKA!” napisao je Haris Pašović u svom postu.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook