Naše mjesto vrvi(lo) od energije

Najezda flamingosa u Jajcu: To još nije zabilježeno, a desilo se ovog ljeta na popularnom kupalištu

Zabava10.09.24, 16:33h

Najezda flamingosa u Jajcu: To još nije zabilježeno, a desilo se ovog ljeta na popularnom kupalištu
Pa ni u dalekim krajevima Kenije, Tanzanije i Etiopije, na obalama Nila nije zabilježeno ništa slično kao jednog dana u kasno ljeto na obali Plive, popularnom kupalištu Brana u Jajcu

 

 


Očekivano je da gljive intenzivnije rastu poslije kiše, da se na kraju svakog tunela pojavi svjetlo i da su tri kornera – penal, ali da može biti najezda flamingosa u BiH, to nauka još nije uspjela registrovati. 


Pa ni u dalekim krajevima Kenije, Tanzanije i Etiopije, na obalama Nila nije zabilježeno ništa slično kao jednog dana u kasno ljeto na obali Plive, popularnom kupalištu Brana u Jajcu.

 

bingo-flamingosi-jajce-1


Naime, poznati glumac Enis Bešlagić izašao je iz Binga – gdje je prošle godine živio sedam dana i ugostio brojne poznate ličnosti - vozi svoj Bingomobil prepun poklona i „naoružan“ isključivo dobrim raspoloženjem i pozitivnom energijom po cijeloj BiH, stigao je u stari kraljevski grad. 

 

bingo-flamingosi-jajce-3


Atraktivna lokacija i mjesto okupljanja različitih generacija građana Jajca zahtijevala je ozbiljan takmičarski program. Bingo jeste darežljiv, ali su se ovoga puta okupljeni morali istaći određenim vještinama, kao recimo takmičari u brzom jedenju sladoleda. Ta disciplina ne postoji na Olimpijskim igrama, no da je uvedu imali bi ozbiljne kandidate za osvojiti prvu medalju.

 

bingo-flamingosi-jajce-4


Ipak, utrke na Flamingosima bile su posebno dramatične i izazovne. Naprimjer, nakon što je najbrži „dotjerao“ flamingosa do Enisove „komentatorske pozicije“ imao je zadatak da otvorenu kesu Cornflipsa preveze na drugu stranu. Nemali poduhvat!

 

bingo-flamingosi-jajce-5


Bilo je tu raznih igara bez granica, od gađanja strijelom u metu do modnog natjecanja u posebnim uvjetima, ali ponajviše - dječjih osmjeha. Enis nakon Jajca nastavlja obilaziti brojna naša mjesta, a za svako je zajedničko da ima svoj Bingo.

 


Promotivni sadržaj


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook