TRAJAT ĆE DANIMA

Stiže nevrijeme iz Italije, pali se crveni meteoalarm: U susjedstvu građani dobijaju upozoravajuće SMS poruke

Hronika08.09.24, 19:31h

Stiže nevrijeme iz Italije, pali se crveni meteoalarm: U susjedstvu građani dobijaju upozoravajuće SMS poruke
Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, nevrijeme koje stiže preko Italije i Hrvatske već sutra će se osjetiti i u Bosni i Hercegovini. Uz obilnu količinu padavina i značaja pad temperatura, drastična promjena vremena potrajat će danima

 

 

 

Iz Italije dolazi nevrijeme koje bi u noćnim i jutarnjim satima trebalo pogoditi Hrvatsku.


Civilna zaštita je stanovnicima Istre poslala poruke o dolasku olujnog nevremena.


"Uz jako grmljavinsko nevrijeme navečer i u noći moguć olujan vjetar, tuča, obilni pljuskovi i bujice. Prilagodite aktivnosti", stoji u poruci, prenosi Index.hr.


Sutra će biti izrazito kišovito u cijeloj zemlji, najavio je DHMZ. 


"Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Mjestimice će biti obilnije oborine, a lokalno i olujnog nevremena, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. 

Na kopnu slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, popodne će okretati na sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu navečer buru. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 28 °C", stoji u prognozi DHMZ-a. 


Za područje Istre i Kvarnera za danas i sutra je upaljen crveni meteoalarm. Ostatak zemlje sutra je označen narančastom (obala) i žutom bojom (unutrašnjost).


Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, nevrijeme koje stiže preko Italije i Hrvatske već sutra će se osjetiti i u Bosni i Hercegovini. 


Uz obilnu količinu padavina i značaja pad temperatura, drastična promjena vremena potrajat će danima.


(DEPO PORTAL/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook