VIDEO/ DALMACIJA

TV kamere snimile taksistu kako 'dere' turiste: '155 eura, skroz OK cijena. Račun? Sad ste me malo uvatili...'

Hronika06.09.24, 16:45h

TV kamere snimile taksistu kako 'dere' turiste: '155 eura, skroz OK cijena. Račun? Sad ste me malo uvatili...'
Turisti iz Češke misle da su prevareni, a imali su sreće što je policija odmah reagirala

 

 

Ekipa emisije Provjereno izašla je na teren zajedno s inspekcijom i policijom kako bi provjerili splitske taksiste zbog čestih pritužbi na previsoke cijene vožnje.

 

Taksist koji je dovezao turiste na splitski aerodrom vožnju od grada do zračne luke naplatio je 155 eura.

 

- Evo, radio sam svoj posao. Dovezao sam ljude iz Splita na aerodrom i odjedanput ste me zaskočili - pravdao se taksist reporterki Provjerenog Barbari Majstorović, nakon što su ga turisti iz Češke prijavili za preskupu vožnju i obratili se policiji.

 

- S obzirom na uvjete na cesti, na vrijeme potrebno do aerodroma, na zahtjeve gostiju i ostalo, mislim da je to OK cijena - ustvrdio je ovaj splitski taksist.

 

Mirka iz Češke, koja je vožnju do aerodroma platila 155 eura, ne misli da je to OK cijena.

 

- To je stvarno previše. Mislili smo da je 50, najviše 100 eura. Ali 155 eura - rekla je Mirka, koja za vožnju nije dobila račun. Majstorović je pitala vozača zašto ga nije izdao.

 

- Pa sad ste me malo uvatili, zašto nisam izdao račun - rekao je tvrdeći da se malo spetljao i zaboravio na račun. Ali kaže da je sve ostalo bilo po slovu zakona.

 

Cjenik mu je zalijeplijen ispred prednjeg suvozačkog sjedala.

 

- Cjenik je na najvidljivijem mogućem mjestu. Znači, tuče u oči. Koga zanima, vidjet će - kaže taksist. Ali nije baš da tuče u oči putnike koji, kao što je običaj u taksiju, sjede na stražnjem sjedalu.

 

Turisti iz Češke ipak misle da su prevareni, a imali su sreće što je policija odmah reagirala.

 

Nažalost, neki slučajevi su daleko gori od ovoga, o čemu je posvjedočila i Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača. Samo u posljednjih godinu dana ta je udruga dobila dvjesto računa za taksi prijevoz od korisnika koji su se smatrali prevarenima.

 

- Šokove su doživljavali ljudi koji su se žurili na aerodrome. Prošli tjedan se javila jedna gospođa koja je platila 450 eura do aerodroma. Prošle godine se javio jedan gospodin koji se htio fizički obračunati s taksistom koji mu je tražio 400 eura. Dakle, realno je to negdje 20, 30 eura. 400 eura je stvarno znanstvena fantastika - kaže Knežević za Provjereno.

 

Kako je izgledao razgovor s vozačima te što o ovom problemu kažu u nadležnom ministarstvu, pogledajte na ovom linku.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook