Jači razvoj oblačnosti

Stiže nam dugoočekivana promjena vremena: Danas mogući pljuskovi i slaba grmljavina

Hronika03.09.24, 08:26h

Stiže nam dugoočekivana promjena vremena: Danas mogući pljuskovi i slaba grmljavina
Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera

 

 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti su mogući pljuskovi i slaba grmljavina.

 

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera.


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

 

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C.

 

Sutra u BiH sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 °C.

 

U četvrtak sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini južni i jugoistočni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34 °C.


U petak pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30 °C.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook