olakšica

Stupa na snagu važna promjena u izadavanju uvjerenja o prebivalištu ili boravištu u RS

Hronika01.09.24, 17:54h

Stupa na snagu važna promjena u izadavanju uvjerenja o prebivalištu ili boravištu u RS
Dodaju da kontinuirano unaprjeđuju i digitalizuje svoje usluge kako bi se uz uštedu vremena i troškova dodatno olakšao pristup potrebnim dokumentima i pojednostavila komunikacija između građana i javnih institucija, te unaprijedili ukupnu efikasnost u pružanju javnih usluga

 

 

 


Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) od 2. septembra uvodi novu olakšicu kojom se građanima omogućava da na bilo kojoj lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata u RS-u na lični zahtjev dobiju uvjerenje o prebivalištu ili boravištu, bez obzira gdje imaju prijavljeno mjesto prebivališta u RS-u.

 

“Ova olakšica je još jedan korak u unaprjeđenju usluga koje ovo Ministarstvo pruža kako bi olakšali svakodnevne potrebe građana, a posebno učenika i studenata u ostvarivanju njihovih prava na početku školske godine“, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

 

Dodaju da kontinuirano unaprjeđuju i digitalizuje svoje usluge kako bi se uz uštedu vremena i troškova dodatno olakšao pristup potrebnim dokumentima i pojednostavila komunikacija između građana i javnih institucija, te unaprijedili ukupnu efikasnost u pružanju javnih usluga.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook