nakon nagomilanih problema

Predložene izmjene postojećeg zakona: Hoće li se plaćanje RTV takse urediti na ovaj način?

Mediji27.08.24, 19:58h

Predložene izmjene postojećeg zakona: Hoće li se plaćanje RTV takse urediti na ovaj način?
Predloženo je da se izmjenama postojećeg zakona o finansiranju na nivou Federacije BiH uredi naplata RTV takse tako da račun za RTV taksu ima svojstvo vjerodostojne isprave

 

 

 

Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za saobraćaj i komunikacije usvojila je Izvještaj o finansijskom poslovanju i Programski izvještaj BHRT-a za prošlu, te je upoznata s programskim i finansijskim planom za tekuću godinu. Na sjednici su uz generalnog direktora prisustvovali i članovi Upravnog odbora BHRT-a. 


Uz pohvale da je BHRT bez obzira na teške uslove rada, profesionalno iznio ogroman teret prenosa Olimpijskih igara i evropskog nogometnog prvenstva, naglasili su da se BHRT suočava sa licitacijom zemljišta, zbog potraživanja dugovanja prema EBU-u u iznosu od 15 miliona KM.


Na sjednici je izneseno nekoliko prijedloga, među kojima je da se Javni servis zbog nemogućnosti naplate novčanih sredstava iz Republike Srpske prebaci na budžetsko finansiranje.


Takođe, predloženo je da se izmjenama postojećeg zakona o finansiranju na nivou Federacije BiH uredi naplata RTV takse tako da račun za RTV taksu ima svojstvo vjerodostojne isprave, što bi omogućilo u konačnici i veću naplatu na prostoru Federacije BiH, prenosi BHRT.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook