AKO STE JE PROPUSTILI

Nova serija na Federalnoj televiziji: Sjajna danska drama 'Nasljednici' od 2. septembra

Mediji27.08.24, 19:42h

Nova serija na Federalnoj televiziji: Sjajna danska drama 'Nasljednici' od 2. septembra
Ono što je trebalo biti brza, bezbolna podjela imovine postaje početak putovanja u tajne i laži koje im preokreću živote naglavačke

 

 

Federalna televizija započinje emitiranje danske dramske serije „Nasljednici“. Iza serije je isti kreativni tim koji je zaslužan za kultne serije „Ubistvo“ i „Borgen“.


„Nasljednici“ je portret moderne porodice, opis generacije 1960-ih i njihove djece. Priča o dubokim tragovima i posljedicama koje je intenzivno vrijeme preokreta ostavilo na moderni porodični život, bilo da se on odvija u naizgled slobodoumnom i progresivnom umjetničkom domu ili u tradicionalnijem društveno orijentiranom, provincijskom, rukometnom okruženju. 

 

nasljednici-2


Serija se odvija u legendarnom dvorcu Gronnegaard, južno od Funena, gdje je međunarodno priznata umjetnica Veronika Gronnegaard živjela ekscentričnim i šarolikim životom još od divljih šezdesetih. Serija prati Veronikino četvero odrasle djece, čije je slobodno i haotično djetinjstvo u Gronnegaardu ostavilo traga na njih na vrlo različite načine. Žive raštrkani, svako svoj život, dok Veronika ne umre i oni se okupe kako bi raspodijelili imanje. 

 

nasljednici-3


Neposredno prije smrti, Veronika ostavlja dvorac kćeri Signe, koja je data na usvajanje. Signe živi sa svojim partnerom u mirnoj stambenoj četvrti u malom gradu i nikada nije saznala istinu o svom porijeklu. Ono što je trebalo biti brza, bezbolna podjela imovine postaje početak putovanja u tajne i laži koje im preokreću živote naglavačke i tjeraju ih da gledaju jedni druge i sebe novim očima.


U glavnim ulogama: Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Marie Bach Hansen, Carsten Bjornlund, Mikkel Boe Folsgaard. Autorica serije je Maya Ilsoe.


U programu FTV-a je od 2. septembra, od ponedjeljka do četvrtka u 22:25 sati.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook