Tražila ublažavanje mjera

Lejla Fazlagić Pašić negirala krivicu: Optužila bivšu prijateljicu Dalidu Burzić da joj je spakovala optužnicu

Hronika26.08.24, 11:55h

Lejla Fazlagić Pašić negirala krivicu: Optužila bivšu prijateljicu Dalidu Burzić da joj je spakovala optužnicu
U optužnici koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo protiv sutkinje Lejle Fazlagić Pašić početkom 2018. godine piše da je nezakonito preknjiženo 19 nekretnina, vrijednih gotovo osam miliona KM

 

 

Lejla Fazlagić Pašić bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu danas je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu negirala krivicu. Ona je kazala da se vratila samo da odbranim svoju čast te tvrdi da joj je optužnicu "spakovala" sutkinja Dalida Burzić, koja je njena bivša prijateljica, piše Avaz.


Fazlagić Pašić i njena braniteljica su tražile ublažavanje mjera zabrane jer joj je kretanje ograničeno na KS, a ima potrebu za povremenim odlascima u Hrvatsku zbog bolesnog djeteta i liječenja.
 

Tužilac se usprotivio tome, poručivši da je zbog dinamike procesa važno da optužena Fazlagić ostane tu.
 

Ukazao je također na to da je Fazlagić Pašić već prekršila mjeru zabrane izlaska iz kantona s obzirom na to da je u četvrtak bila u Hrvatskoj te je zatražio da joj se osim hrvatskog pasoša, oduzme i hrvatska lična karta s obzirom na to da je predala samo bh. ličnu kartu.
 

U optužnici koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo protiv sutkinje Lejle Fazlagić Pašić početkom 2018. godine piše da je nezakonito preknjiženo 19 nekretnina, vrijednih gotovo osam miliona KM.
 

U tome su joj pomagali, kako tvrdi Tužilaštvo, pojedine sudije, advokati, notari, sudski i općinski službenici i drugi.
 

Tužilaštvo tvrdi da se radilo o organiziranoj kriminalnoj grupi pod vodstvom Alije Delimustafića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Republike BiH. Optužnica protiv Fazlagić je izdvojena iz predmeta "Delimustafić“, a suđenje bivšem ministru je nakon više odgađanja počelo u aprilu 2024. godine. Fazlagić Pašić je osam godina bila nedostupna bh. pravosuđu.

 

(DEPO PORTAL/dg; Foto: Oslobođenje)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook