Budite na oprezu

Jesu li se u Jadranu pojavili pirati? Nautičarka tvrdi: ‘Pošalju dronove, prišuljaju se supovima, jure za vama gliserom...‘

Hronika25.08.24, 14:26h

Jesu li se u Jadranu pojavili pirati? Nautičarka tvrdi: ‘Pošalju dronove, prišuljaju se supovima, jure za vama gliserom...‘
Osigurali su da nas policija čeka u Maslinici, i da slučajno ne diramo to što su nam bacili na pramac, napisala je preplašena žena

 

 

U redakciju Morskog.hr je stigla nevjerovatna priča bračnog para nautičara, kao iz nekog horor filma ili iz neke daleke egzotične tropske zemlje.

 

Čitateljica Morskog je u svom pismu govorila o navodnom piratstvu koje se odvija na području Šolte, Brača i Hvara.

 

Ona i suprug su 13. augusta isplovili do Šolte i usidrili se u uvalu prije uvale Zaglav.

 

‘Tamo smo primijetili nomadske lopove, znaju podići dron danju i noću i vrebaju. Prenoćili smo, nismo mirno spavali, i ujutro krenuli do Brača, okupali se, i dalje na Hvar, u uvalu dvije uze prije Starog Grada, sve su uvale bile pune brodova osim ove, nije bilo nikoga i usidrili smo se. Tu smo ih opet primijetili, ovaj put i više‘, napisala je čitateljica Morskog.

 

Prema njenoj priči šuma je tamo puna bunkera koji izgledaju kao žbunje, po danu se može vidjeti dronove, a noću se vide mala svjetla, čuju se glasovi, a u bunkeru blizu mora, vidjeli su i odraslu osobu.

 

Po noći su iz straha upalili sva svjetla na svojoj brodici, a čuli su da netko pokušava provaliti na brodicu. Sutradan su vidjeli dvije osobe na SUP dasci, koje su se kasnije pokušale popeti na njihovu brodicu i ukrasti štap za ribu. Čitateljica Morskog i suprug su zatim iz straha otplovili prema Maslinici na Šolti.

 

U blizini Splitskih vrata su se pored njihove brodice pojavila dva drona. Zatim se iza njih pojavio crni brod dug oko 7-8 metara.

 

Čitateljica Morskog dalje nastavlja priču:

 

‘Plovili smo 7 milja lagano, da bi nakon 2 sata vožnje, negdje ispod uvale Tatinja na Šolti, oni i dalje bili tu, ali ovaj put su nam nešto bacili na pramac, na tankom konopčiću je nešto visilo i plesalo po pramcu, lijevo, desno, na velikim valovima. Tu smo se dobro prepali i zvali 112. Oni nam nisu mogli nikako pomoći, spojili su nas s pomorskom u Rijeci da se bar telefonski pratimo, što se događa.

 

Osigurali su da nas policija čeka u Maslinici, i da slučajno ne idemo na pramac to dirati. Crni brod se približavao i pokušali smo vidjeti bilo što, ali neuspješno, samo njihov crni dim iz broda kad su nam se htjeli približiti, bez ikakvog odgovora na naše upite, tad mi se i mobitel isključio, tako da pomorskoj na liniji nije bilo svejedno, njihov brod bi do nas mogao doći tek za 3 sata, a nama je trebalo još nekih pola sata do Maslinice. Tu je suprug dao gasa, 20 čvorova, pratili su nas.

 

Kad smo skrenuli prema Maslinici, napokon, to je s pramca palo u more, tu su bili najveći valovi. Krenuli smo u uvalu Šešula, oni za nama, zalomili smo za dalje u Maslinicu, a oni su isto okrenuli brod iz Šešule i ugasili svjetlo, više ih nismo mogli vidjeti, povukli su dronove. Izašli smo u Maslinicu u šoku oko 22 h, ovima iz pomorske je bilo lakše jer smo na sigurnome, a policajac tu nije mogao ništa. Samo je napravio zapisnik. U biti, nitko nije mogao ništa. Kao da se i nije dogodilo.‘, napisala je nautičarka.

 

‘Željela bih da istražite ovakve situacije, radi upozorenja svih nas koji plovimo našim Jadranom, da postanemo svjesni opasnosti koje vrebaju‘, napisala je na kraju u svom pismu Morskom.hr. nautičarka.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook