tuga u sanskom mostu

Oglasio se suprug ubijene profesorice: To sam je jutro zadnji put odvezao na posao u školu

Hronika22.08.24, 20:51h

Oglasio se suprug ubijene profesorice: To sam je jutro zadnji put odvezao na posao u školu
Inače, ranije je načelnik Sanskog Mosta, Faris Hasanbegović, potvrdio informaciju kako je svim ubijenima ostalo jako malo do penzije

 

 

 


Pomahnitali domar Mehmed Vukalić upao je u srednju školu u Sanskom Mostu. Automatskom puškom ubio je ravnatelja Nijaza Halilovića,  sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesoricu Gordanu Midžan...

 

Ženu sam odveo 20 minuta prije na posao, ne mogu vjerovati da je to bio posljednji put da sam je vidio -  govori  dan nakon velike tragedije suprug ubijene profesorice Gordane Midžan.

 

Podsjetimo, domar Mehmed Vukalić došao je u srijedu ujutro u školu s oružjem i, osim profesorice Midžan, ubio i direktora  Gimnazije Sanski Most Nijaza Halilovića te  sekretaricu Nisvetu Kljunić. Nezapamćena je to tragedija u Sanskome Mostu.

 

 Ne znam što je tačno bilo, sve još traje, nemam nikakav izvještaj. Nikako se ne osjećam, užasno se osjećam. Poznavao sam domara, i ja sam radio u toj ustanovi. Umirovio sam se prije godinu dana. Nije to bio nikakav čovjek. Nije bio na disciplinskom, to su samo priče, nikakav se disciplinski nije vodio protiv njega. Riječ je o jednom od većih neradnika. Nije imao šefa, radio je što je htio. Nije imao neprijatelja u nama, ali svi prema takvima imamo jednaki odnos - rekao je za 24sata suprug ubijene profesorice.

 

 Znam da je riječ o automatskom oružju, ali ne znam detalje. U školi su bili moja žena, sekretarica i direktor škole, održao se sastanak i onda je bio razlaz. Nastradale su tri osobe koje su bile u tom trenutku u školi. Velika tragedija - zaključio je suprug.

 

Inače, ranije je načelnik Sanskog Mosta, Faris Hasanbegović, potvrdio informaciju kako je svim ubijenima ostalo jako malo do penzije.

 

Nastavk čitajte na linku.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook