odlična ideja

Mladić pronašao način na koji odsjesti u Dubrovniku za 23 eura na noć, ali ima kvaka

Lifestyle22.08.24, 18:40h

Mladić pronašao način na koji odsjesti u Dubrovniku za 23 eura na noć, ali ima kvaka
. S porastom broja gostiju, došle su i visoke cijene, pa tako u Dubrovniku tijekom sezone ne možete unajmiti ni krevet u hostelu ispod 60 eura

 

 

Dubrovnik je posljednjih nekoliko godina postao hit destinacija u koju se slijevaju gosti iz svih dijelova svijeta. Iako je bio popularan i ranije, nakon što je HBO Dubrovnik izabrao za snimanje “Igre prijestolja”, popularnost grada pod Srđem dosegla je nevjerojatne visine. S porastom broja gostiju, došle su i visoke cijene, pa tako u Dubrovniku tijekom sezone ne možete unajmiti ni krevet u hostelu ispod 60 eura.

 

Francesco Sercia je travel bloger koji ima više od 40 hiljada  pratitelja, a na Instagramu objavljuje fotke i snimke sa svojih putovanja. Ovaj bloger kojemu u opisu piše da ga zanimaju budžet putovanja našao je novi zanimljivi način kako da u Dubrovniku odsjedne za 23 eura noć.

 

Umjesto da noć u hostelu plati 64 eura, on je za šest eura više unajmio automobil Renault Clio koji je podijelio s dvojicom poznanika. Umjesto da noć provedu u udobnom krevetu, oni su auto parkirali uz put i prespavali u njemu.

 

- Dubrovnik, prekrasan obalni grad u Hrvatskoj, često se naziva “biserom Jadrana”. Njegove dobro očuvane srednjovjekovne zidine, kristalno čisto more i povijesni Stari grad učinili su ga popularnim odredištem za putnike iz cijelog svijeta. Mješavina povijesti, kulture i krajolika koji oduzima dah čak mu je priskrbila mjesto UNESCO-ve svjetske baštine - napisao je mladić na Instagramu dodajući da ova popularnost ima i svoju cijenu.

 

- Bilo da se radi o smještaju, restoranima ili čak osnovnim turističkim aktivnostima, cijene u Dubrovniku mogu biti znatno više u usporedbi s ostalim dijelovima zemlje. Tijekom vrhunca turističke sezone troškovi mogu porasti, što ga čini manje povoljnom opcijom za putnike. Ako planirate posjet, mudro je pripremiti se na visoke cijene koje prate neosporan šarm grada - savjetuje Sercia kojega na snimci možemo vidjeti kako rano ujutro pere zube dok njegov prijatelj još spavaju u automobilu.

 

 

 

(Dnevno.hr/DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook