Oglasilo se i tužilaštvo

Uhapšen direktor u Ministarstvu finansija i trezora BiH zbog prijetnji Nenadu Nešiću

Hronika22.08.24, 17:54h

Uhapšen direktor u Ministarstvu finansija i trezora BiH zbog prijetnji Nenadu Nešiću
Nenad Nešić u izjavi za Nezavisne novine kaže da je Stanimirovića vidio jednom u životu i da ne zna da mu je ovaj prijetio. On više ništa nije želio da komentariše

 

 

Direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Vladimir Stanimirović (38), lišen je slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, odnosno prijetnji upućenih ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine i zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

U saopštenju se navodi da će, nakon što bude predat Tužilaštvu i ispitan, postupajući tužilac preduzeti dalje mjere u skladu sa zakonom.

 

Međutim, Nenad Nešić u izjavi za Nezavisne novine kaže da je Stanimirovića vidio jednom u životu i da ne zna da mu je ovaj prijetio. On više ništa nije želio da komentariše.

 

Ipak, izvor za ovaj medij tvrdi da je, najvjerovatnije riječ o slučaju koji datira od prije nešto više od mjesec dana. Naime, u Nešićev kabinet je početkom jula stiglo prijeteće pismo.

 

- Tebi i onoj Vulićki vlahinji što se pravite da ste iz Sarajeva uskoro će Alah dosuditi. Đaba vucarate gorile i blindirana auta od noža i klanja niko pobjego nije - navodi se u prijetećoj poruci koju je Nešić objavio na svom Instagram profilu.

 

Zanimljivo je da se tada oglasila i državna zastupnica Sanja Vulić rekavši da “ovako izgledaju aktivnosti političkog Sarajeva kada pokušavaju izabranom poslaniku iz Republike Srpske uskratiti slobodu govora i djelovanja jer im smeta izricanje istine”.

 

Iz Tužilaštva BiH kažu da će, nakon što Stanimirović bude predat tužiocu, te ispitan u svojstvu osumnjičenog, postupajući tužilac preduzeti dalje mjere u skladu sa zakonom.

 

- Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA uhapsili su Vladimira Stanimirovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1. u vezi sa stavom 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a zbog prijetnji upućenih ministru bezbjednosti BiH i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH - naveli su iz Tužilaštva BiH.

 

U Krivičnom zakoniku Republike Srpske navodi se da je za ovo krivično djelo predviđena novčana, ali i zatvorska kazna.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook