Trostruko ubistvo šokiralo sve

Napadač iz Sanskog Mosta bio je povučen i miran, Sanjani tvrde da je bio labilna ličnost, žalio se na mobing

Hronika21.08.24, 17:47h

Napadač iz Sanskog Mosta bio je povučen i miran, Sanjani tvrde da je bio labilna ličnost, žalio se na mobing
O motivima zločina se još ne zna ništa pouzdano, ali se nagađa kako je ubica sa ubijenima od ranije imao određene razmirice koje se tiču određenih disciplinskih sankcija kojima je bio izložen zbog neizvršavanja radnih zadataka

 

 

Domar Gimnazije u Sanskom Mostu Mehemed Vukalić, koji je jutros naoružan automatskom puškom u ovoj školskoj ustanovi ubio direktora Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Midžan te sekretaricu Nisvetu Kljunić, bio je miran i povučen.


Vukalić se trenutno nalazi u UKC-u RS-a u Banjoj Luci gdje je dovezen s prostrijelnom ranom grudnog koša.

 

Kako pišu Nezavisne novine, Vukalić je bio demobilisani vojnik, a oni koji su ga bolje poznavali, tvrde da je bio psihički labilna osoba.


O motivima zločina se još ne zna ništa pouzdano, ali se nagađa kako je ubica sa ubijenima od ranije imao određene razmirice koje se tiču određenih disciplinskih sankcija kojima je bio izložen zbog neizvršavanja radnih zadataka.

 

Navodno im je i ranije upućivao verbalne prijetnje.


- Bilo je zaista stravičan prizor, jer je u direktora pucao i ranio ga. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega - kaže očevidac ovoga događaja u izjavi za "Nezavisne novine".


Vukalić se u nekoliko navrata žalio lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mjestu.


Ovaj događaj je duboko potresao javnost Sanskog Mosta jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori.


Načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović kaže da je ovo događaj kakav se ne pamti u novijoj historiji ovoga grada.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook