Rajčice će brzo postati trule ako se nepravilno skladište, a u nekim slučajevima to može uključivati i stavljanje u hladnjak.
Sophie Trueman, direktorica Too Good To Go, rekla je kako rajčice ne treba odmah stavljati u frižider, čim se uberu iz vrta ili donesu iz dućana.
Objasnila je da je optimalan način da rajčice “duže traju” kontrolirati jedan zajednički čimbenik, piše Express.
- Kisik je često ono što uzrokuje kvarenje rajčica (i drugog voća i povrća) jer mikroorganizmi koji uzrokuju kvarenje trebaju kisik za rast. Smanjenjem količine kisika, koji može utjecati na rajčicu, pokrivanjem stabljike pomažete u sprječavanju kvarenja rajčica - rekla je Sophie.
- Ako rajčice okrenete i držite ih naopako, spriječit ćete ulazak zraka u dio njihove stabljike - dodala je.
Jednostavno premjestite rajčice iz originalnog pakiranja i zalijepite peteljke kako bi ostale svježe. Zdjelu možete pokriti čistom kuhinjskom krpom, a stavite je u hladniji dio kuhinje.
Sophie je objasnila: “Rajčice mogu trajati dulje u hladnjaku, ali mnogi kažu da imaju bolji okus ako se čuvaju izvan hladnjaka. Najbolji način je da ih čuvate izvan hladnjaka dok potpuno ne sazriju, a zatim ih prebacite u hladnjak.”
Rajčice traju dva do pet dana ako se čuvaju izvan hladnjak, a mogu trajati i do dva tjedna u hladnjaku, dodala je Sophie.
(DEPO PORTAL/mm)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook