FOTO/ POZDRAV IZ PUBLIKE

I predsjednik RS-a otputovao u Pariz: Hoće li Milorad Dodik bodriti i bh. olimpijce? Ne krije da je fan Lane Pudar...

Sport26.07.24, 22:22h

I predsjednik RS-a otputovao u Pariz: Hoće li Milorad Dodik bodriti i bh. olimpijce? Ne krije da je fan Lane Pudar...
Dodik nikada nije krio kako je fan najbolje bh. plivačice Lane Pudar, koja je dio petočlanog olimpijskog tima BiH u Parizu, od koje se očekuje i da donese prvu historijsku medalju za našu državu na Olimpijskim igrama

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik također se nalazi u Parizu gdje prati otvaranje Letnjih olimpijskih igara.


On je na svom zvaničnom profilu na mreži X, uz fotografiju, objavio kako je “stigao u Pariz, gdje će prisustvovati svečanom otvaranju Olimpijskih igara”.


Jasno je da će entitetski predsjednik bodriti takmičare Srbije, no ostaje dilema hoće li podržati i olimpijski tim Bosne i Hercegovine? Za nadati se da ipak hoće...


Naime, Dodik nikada nije krio kako je fan najbolje bh. plivačice Lane Pudar, koja je dio petočlanog olimpijskog tima BiH u Parizu, od koje se očekuje i da donese prvu historijsku medalju za našu državu na Olimpijskim igrama.

 


Inače, Dodik nije jedini političar iz BiH u Parizu. Kao što je poznato, u Parizu je danas i predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović, koji je s brojnim svjetskim liderima prisustvovao svečanom prijemu u Jelisejskoj palači povodom otvaranja Ljetnih olimpijskih igara, a na poziv predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona.


Prijem je organiziran nekoliko sati prije zvaničnog otvaranja Ljetnih olimpijskih igara, a na prijemu su bili prisutni šefovi država i vlada gotovo svih država svijeta.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook