U čijem je to interesu

Emir Spahić napušta FSBiH, radi li se na opstrukciji reprezentacije BiH?

Sport24.07.24, 20:46h

Emir Spahić napušta FSBiH, radi li se na opstrukciji reprezentacije BiH?
Odlazak Spahića bio bi veliki hendikep, a pitanje je kako bi nakon toga funkcionisao i Barbarezov stručni štab... Očito da nekome smeta sve dobro što se radi u bh. fudbalu.

 

 

Kada je u aprilu poput bombe odjeknula vijest da Sergej Barbarez preuzima fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a da sa njim dolazi i bivši kapiten Emir Spahić, navijači bh. tima su ugledali svjetlo na kraju tunela.

 

Ljubimci armije navijača našeg tima uhvatili su se posla, počeli raditi sjajne stvari, kakve su svakako vrbovanje nekih igrača u A tim (Nikola Katić, Armin Gigović, Dženis Burnić...), a onda su stigli i prvi problemi.

 

Kako ekskluzivno saznaje Faktor iz izvora bliskih Fudbalskom savezu BiH funkciju direktora nacionalnih selekcija mogao bi napustiti Emir Spahić! Izvor Faktora je rekao kako su Spahić i njegovi saradnici izloženi stalnim opstrukcijama u radu, koje graniče sa zlobnim potezima pojedinaca, a koji bi u konačnici mogli najviše našteti Zmajevima.

 

Nezvanično, kako javlja izvor Faktora, kap koja je prelila čašu dogodila se nedavno kada je jedan uposlenik FSBiH blizak Vici Zeljkoviću, pokušao zloupotrijebiti povezanost s predsjednikom Saveza. Zbog međusobnog nesporazuma sa tim menadžerom požalio se prvom čovjek bh. fudbala i zatažio od njega smjenu, što je ovaj i napravio.

 

A znalo se da tim menadžer jako dobro kotira među igračima i novim stručnim štabom, jer uživa veliko povjerenje zbog odnosa i predanosti poslovima koje obavlja, a koji su vezani za Zmajeve.

 

Svakako, odlazak Spahića bio bi veliki hendikep, a pitanje je kako bi nakon toga funkcionisao i Barbarezov stručni štab... Očito da nekome smeta sve dobro što se radi u bh. fudbalu.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook