Svečano otvaranje u petak

Prvi sportisti na OI u Parizu na terenima već danas

Sport24.07.24, 10:47h

Prvi sportisti na OI u Parizu na terenima već danas
Svečano otvaranje Olimpijade bit će održano u petak u 19.30 po srednjoevropskom vremenu

 

 

Do zvaničnog otvaranja 33. ljetnih Olimpijskih igara u Parizu preostala su još dva dana, ali će prvi sportisti već danas biti na terenu.

 

Popodne počinju pretkvalifikacije na nogometnom turniru i u ragbiju. Prvi će se pod olimpijskim krugovima u 15 sati suprotstaviti nogometaši Argentine i Maroka u grupi B te Uzbekistana i Španije u grupi C. U grupnoj fazi nogometnog turnira učestvuje 16 reprezentacija, podijeljenih u četiri grupe po četiri ekipe, a sve ekipe će danas odigrati prvi krug.

 

U grupi C će se u 17 sati suočiti Egipat i Dominikanska Republika. U isto vrijeme, u grupi A, igraju Gvineja i Novi Zeland, dok će Francuska i SAD igrati međusobno u 21 sat, javlja STA.

 

Drugi meč grupe B između Iraka i Ukrajine počinje u 19 sati, dok će se takmičenje u grupi D otvoriti u isto vrijeme utakmicom između Japana i Paragvaja. U grupi D, u 21 sat, odigrat će se i meč između Malija i Izraela.

 

Prvi favorit turnira je domaća reprezentacija Francuske, kojoj kladionice daju najviše šansi, a slijede je Španija i Argentina. Na posljednje dvije Olimpijske igre slavio je Brazil, koji se, međutim, nije uspio kvalificirati za ovogodišnje igre.

 

Pretkvalifikacije u ragbiju počinju u 15.30 sati. Prvi dan će se suočiti Irska, Južna Afrika, Novi Zeland, Japan, Australija, Samoa, Argentina, Kenija, Francuska, SAD, Urugvaj i Fidži, podijeljeni u tri grupe, s ukupno 12 utakmica.

 

Svečano otvaranje Olimpijade bit će održano u petak u 19.30 po srednjoevropskom vremenu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook