DODJELA NAGRADA U BUGOJNU

Završen 52. Teatarski festival BiH FEDRA, najbolja predstava 'Ožiljci' iz Bileće

Kultura20.07.24, 22:54h

Završen 52. Teatarski festival BiH FEDRA, najbolja predstava 'Ožiljci' iz Bileće
Kroz programski bogat sadržaj, FEDRA je okupila učesnike i publiku svih uzrasta i dobi, te tako stvorila prostor u kojem se kroz čitavu sedmicu kreirala jedna pozitivna priča o teatru i njegovim zaljubljenicima

 

 

 

Ovogodišnje izdanje 52. FEDRE, završilo je večeras dodjelom nagrada stručnog žirija. Za najbolju predstavu festivala proglašena je predstava "Ožiljci" Omladinskog pozorišta Bileća i Doma kulture „Jevto Dedijer“ Bileća.


Osim ove, dodjeljene su i druge nagrade, uključujući one za najbolja glumačka ostvarenja.


Na 52. Teatarskom festivalu BiH FEDRA, Bugojno, od 13. do 20. jula, publika je mogla da uživa u kvalitetnim predstavama kroz koje su amaterska pozorišta predstavila sebe i svoj rad, ali i presjek i stanje u amaterskom pozorištu Bosne i Hercegovine. Kroz programski bogat sadržaj, FEDRA je okupila učesnike i publiku svih uzrasta i dobi, te tako stvorila prostor u kojem se kroz čitavu sedmicu kreirala jedna pozitivna priča o teatru i njegovim zaljubljenicima.


Osam predstava koje je publika ove godine imala priliku gledati u takmičarskom dijelu, a koje su Stručni žiri i Žiri publike razmatrali su: Gradsko pozorište Trebinje „Orkestar Titanik“; Hrvatsko kazalište Travnik "Family"; Teatar FEDRA Bugojno „Društvo mrtvih pjesnika"; Omladinsko pozorište Bileća i Dom kulture „Jevto Dedijer“ Bileća „Ožiljci“; Banjalučko studentsko pozorište „Svi smo mi glumci“; Pozorište mladih Tuzle „Ljubav Omera i Merime”; Dramska sekcija JU Katolički školski centar Sv. Franjo, Opća gimnazija Tuzla „Zašto ste probudili svoga muža?“ i Kulturno-umjetničko društvo Adem Alić, Gračanica „Ne mogu da platim! Neću da platim!“.


Svečana dodjela nagrada i proglašenje pobjednika 52. Teatarskog festivala BiH FEDRA upriličena je na platou ispred Kulturno-sportskog centra Bugojno. Obratio se i direktor Festivala, Mirza Idrizović, a uručene su i zahvalnice svim sponzorima i partnerima.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook