gdje je najčišće

Stigla analiza: Evo kakav je kvalitet mora na poznatim dalmatinskim plažama

Lifestyle19.07.24, 09:57h

Stigla analiza: Evo kakav je kvalitet mora na poznatim dalmatinskim plažama
Dobru ocjenu dobilo je more na dvjema plažama u Milni, dvjema u Dućama, trima u Strožancu, u Svetom Martinu, u Marini te u Trogiru u Trpimirovoj ulici, a zadovoljavajuću ocjenu su dobile plaže u Trogiru, Kaštel Sućurcu i Kaštel Starom

 

 

Nakon što je prošl  sedmice javnost alarmirana o zagađenju splitske uvale Trstenik, čiju je kakvoću mora županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo ocijenio nezadovoljavajućom, stižu ipak dobre vijesti iz ove institucije. 

 

U svom izvješću o rezultatima uzorkovanja mora navode kako je more na navedenoj lokaciji sada ocijenjeno - izvrsnim!

 

Od svih plaža koje su bile testirane, jedina ocijenjena nezadovoljavajuće bila je ona u uvali Trstenik, na kojoj je posljednji uzorak za testiranje uzet u ponedjeljak, 8. jula. Riječ je o kupalištu gdje u more utječe i potok Trstenik. 

 

Što se drugih plaža tiče, more je prošle sedmice  bilo ocijenjeno dobro na devet kupališta, a zadovoljavajuće na trima. Na svim ostalim plažama u istoj županiji  more je dobilo ocjenu izvrsno.

 

Dobru ocjenu dobilo je more na dvjema plažama u Milni, dvjema u Dućama, trima u Strožancu, u Svetom Martinu, u Marini te u Trogiru u Trpimirovoj ulici, a zadovoljavajuću ocjenu su dobile plaže u Trogiru, Kaštel Sućurcu i Kaštel Starom, piše Slobodna Dalmacija.

 


No, dok je kakvoća mora u uvali Trstenik narasla, na Bačvicama se srozala, i to s ocjene izvrsno na - dobro. Napominjemo kako se na karti vidi da se more uzorkovalo na tri lokacije u ovoj uvali - na dijelu Kavala, pa na suprotnom dijelu prema Ovčicama i u sredini plaže na pijesku, i samo je na toj lokaciji kakvoća mora dobra, a na preostale dvije izvrsna.

 

Ako gledamo područje cijele Splitsko-dalmatinske županije, more je na 161 lokaciji ocijenjeno izvrsnim, na osam je dobro, a zadovoljavajuće na tri - Put Gradine u Trogir, u Dugom Ratu na području Ulice Hrvatske mornarice te u Seget Vranjici.

 


Dobrim je more, osim na Bačvicama, ocijenjeno na jednoj plaži u Marini, dvjema u Milni na Hvaru, u Dućama na području Miterez, Dugom Ratu u centru, te u Okrugu Gornjem u Pivetima.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook