tragedija u zenici

U rijeci Bosni utopila se 11- godišnja djevojčica, uviđaj i dalje u toku

Hronika10.07.24, 17:53h

U rijeci Bosni utopila se 11- godišnja djevojčica, uviđaj i dalje u toku
Oko 15.35 sati ronioci su pronašli te iz rijeke izvukli tijelo djevojčice. Prema nepotvrđenim informacijama, na brani je bilo više djece - kazao je Valentić

 

 


Ronioci Specijalne policije Uprave policije ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona oko 15.35 sati iz brane na rijeci Bosni, u zeničkom naselju Kanal, izvukli su mrtvo tijelo 11-godišnje djevojčice - potvrdio je za Fenu portparol MUP-a ZDK Samir Valentić.


Naveo je da je oko 14.20 sati Policijska stanica Centar obaviještena da je došlo do utapanja u rijeci Bosni djeteta uzrasta 11 godina.


- Na lice mjesta izašli su pripadnici PS Centar, ronioci Specijalne policije MUP-a ZDK i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, a oko 15.35 sati ronioci su pronašli te iz rijeke izvukli tijelo djevojčice. Prema nepotvrđenim informacijama, na brani je bilo više djece - kazao je Valentić.


O nesretnom događaju obaviješteno je Kantonalno tužilaštvo ZDK-a, a uviđaj na licu mjesta obavljaju pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 MUP-a ZDK.


(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook