CRKVU POTRESA (NOVI) SKANDAL

Hrcegovački sveštenik o skulpturi Gospe koja je zgrozila vjernike: Marija rađa Isusa... 'Pogrdno, besramno, uvredljivo‘

Hronika05.07.24, 11:16h

Hrcegovački sveštenik o skulpturi Gospe koja je zgrozila vjernike: Marija rađa Isusa... 'Pogrdno, besramno, uvredljivo‘
Jedan je vjernik taj „umjetnički“ prikaz razbio. Postupio je ispravno! Tako bi postupio i Isus kad bi vidio što se u hram Božji donosi. Tako bi postupio i Mojsije koji je srušio zlatno tele - smatra fra Mario Knezović

 

 

 

Crkvu je potresao (novi) skandal nakon što je u katedrali svete Marije u Linzu izložena nova skulptura koja prikazuje Mariju kako rađa Isusa, što je zgrozilo katoličku javnost.


Spomenuti događaj je, javlja Jabuka.tv, komentirao putem Facebooka hercegovački sveštenik fra Mario Knezović.

 

biskupija-linz-skulptura-marija-rada-isusa


- Izvješteni smo putem sredstava društvenoga priopćavanja kako je u katedrali u Linzu u Austriji izložena statua Gospe – Majke Božje koja rađa.
Ta statua pogrdno, besramno, svetogrdno, uvredljivo prikazuje čin rađanja spasitelja Isusa Krista. Mediji su također izvijestili da je jedan vjernik taj „umjetnički“ prikaz razbio. Postupio je ispravno! Tako bi postupio i Isus kad bi vidio što se u hram Božji donosi. Tako bi postupio i Mojsije koji je srušio zlatno tele.


Umjetnost je nešto lijepo. Umjetnost nije pogrdno vrijeđanje i izrugivanje drugih.


Što učiniti? Biskup iz Linza se treba javno ispričati, privatno pokajati i onda sa svećenicima u toj katedrali koja je tom statuom obeščašćena prikazati Svetu misu. Sjetimo se kako je nedavno mostarski biskup u Mostaru otišao u crkvu sv. Tome koju je lopov obeščastio i kipove porušio. Tada se slavila Sveta misa i klanjalo pred Presvetim‘ - kazao je, između ostalog fra Mario Knezović.


Njegovu reakciju poslušajte u nastavku:

 

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook