policija reagovala po prijavi

Srbin drakonski kažnjen u Grčkoj: Zbog onoga što je radio na ulici, mora da plati čak 20.000 eura!

Hronika03.07.24, 13:45h

Srbin drakonski kažnjen u Grčkoj: Zbog onoga što je radio na ulici, mora da plati čak 20.000 eura!
Na Facebooku se razvila rasprava da li je ova kazna opravdana ili ipak pretjerana...

 

 

Neimenovani Srbin kažnjen je sa 20.000 eura jer je, kako je otkrila organizacija za zaštitu životinja Animal Rescue and Defence Skuad iz Grčke, koristio dva papagaja ara za animiranje i slikanje sa turistima. Nakon izlaska na teren nadležnih službi po prijavi, njemu su papagaji oduzeti


Jedna od omiljenih atrakcija za mališane ove sezone u Pefkohoriju, slikanje sa dva simpatična ara papagaja, završena je neslavno, budući da je vlasnik ptica, neimenovani Srbin, drakonski kažnjen prema važećim zakonima u Grčkoj.


Njemu se na teret stavlja pasivno zlostavljanje ptica, usljed čega će morati da plati kaznu od čak 20.000 eura.


Kako je saopšteno iz organizacije "Animal Rescue" unutar objave na Facebooku, u akciji su učestvovali policijski službenici odjeljenja Kasandrija, Šumske službe Halkidikija i opštine Kasandra.


"Uz savršenu saradnju svih nas, po nalogu tužioca, uklonjena su dva papagaja ara, koji su korišteni za zaradu na plaži Pefkohori. Podnijeta je tužba za socijalne uslove i pasivno zlostavljanje i po nalogu tužioca sa Halkidikija životinje su uklonjene i naravno potvđene su administrativne kazne predviđene članom 14 od 4830/2021 u iznosu od 20.000€“, navodi se u saopštenju organizacije za zaštitu životinja, prenosi Blic.

 

Na Facebooku se razvila rasprava da li je ova kazna opravdana ili ipak pretjerana?


(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook