Hitchcock u stvarnosti

Horor na Jadranu, galebovi nasrnuli na djevojku: 'Mislila sam da će mi oči iskopati! Vrištala sam usred noći'

Hronika03.07.24, 10:53h

Horor na Jadranu, galebovi nasrnuli na djevojku: 'Mislila sam da će mi oči iskopati! Vrištala sam usred noći'
Sve se dogodilo prije nekoliko dana, posve iznenada, bez da se išta moglo naslutiti, osim što je i prethodnih dana bilo dosta galebova u blizini zgrade u kojoj stanuje

 

 

 


Galebovi nasrnuli na Splićanku! Gotovo kao u poznatom hororu Alfreda Hitchcocka „Ptice”, nekoliko galebova zaletjelo se prema djevojci koja se vraćala iz noćnog izlaska. Leteći su se pokušavali zabijati u nju. Zaradila je pritom i nekoliko udaraca, vjerojatno krilima po glavi. 

 

Nakon početne panike koja ju je posve razumljivo uhvatila, zbog čega je počela nekontrolirano vrištati, ipak se nekako snašla pa je glavu branila rukama. Uskočili su zbog vrištanja alarmirani i drugi stanari i prolaznici, pa je bez ozbiljnijih ozljeda ipak nekako uspjela pobjeći prema zgradi.


Sve se dogodilo prije nekoliko dana, posve iznenada, bez da se išta moglo naslutiti, osim što je i prethodnih dana bilo dosta galebova u blizini zgrade u kojoj stanuje na splitskim Plokitama, odnosno u tom cijelom dijelu Splita poznatijem po nazivu Siromašna. Ne može ih nitko tko tu živi ne primijetiti s obzirom na njihov veliki broj. 


Po svemu sudeći galebovi su pokušavali zaštititi svoje mlade koji su šetali u blizini zgrade u kojoj djevojka stanuje i zabunom su je procijenili kao opasnost za svoj podmladak.


- Bilo je tu negdje oko ponoći, bila sam na piću, vraćala sam se u stan. U blizini zgrade odjednom su se galebovi uskomešali i počeli zabijati u mene. Počela sam vrištati. Mislila sam da će mi oči iskopati! Trčala sam, uletjele su gospođe koje su bile u blizini... - ispričala je djevojka koja je poželjela ostati anonimna, prenosi Slobodna Dalmacija.


Pretpostavlja kako su štitili svoje mlade, ali naglasila je kako baš ničim nije ugrozila mlade galebove niti im se približavala, samo je prolazila prema zgradi. 


U strahu od mogućeg ponavljanja napada je u idućim danima čak izlazila s kišobranom. Pokušavala je napad i prijaviti, ali na koncu jednostavno nije znala kome da se uopće obrati.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Ilustracija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook