EURO 2024

Sjajna Švicarska savladala mlaku Italiju i prošla u četvrtfinale

Sport29.06.24, 19:56h

Sjajna Švicarska savladala mlaku Italiju i prošla u četvrtfinale
Ispadanjem Italije postalo je jasno da ćemo dobiti novog prvaka Evrope

 

 

Fudbaleri Švicarske pobijedili su aktuelnog prvaka Evrope Italiju s 2:0 i izborili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.


Švicarci su odigrali sjajan meč i apsolutno zasluženo savladali nemoćne i bezidejne "Azure". Popularne "Sajdžije" su od starta utakmice bili bolji rivali, a do vodstva su stigli u 38. minuti.

 

Ruben Vargas je ubacio loptu s lijeve strane, a iz drugog plana se ubacio Robin Freuler i matirao Gianluigija Donnarummu.
 

Ako je selektor Italije Luciano Spalletti imao neki plan za nastavak, sve mu je promalo na samom startu drugog poluvremena.
 

Tek što se krenulo s centra Švicarci su iskoristili lošu odbranu Italijana, a Ruben Vargas je s nekih 14 metara udaljenosti postigao fantastičan gol.
 

Italija je napadala u nastavku, ali su to bili jalovi napadi. Prvi šut u okvir gola imala je u 73. kada je pokušao rezervista Mateo Retegui. Samo minut kasnije stativu je pogodio Gianluca Scamacca. 
 

Ispadanjem Italije postalo je jasno da ćemo dobiti novog prvaka Evrope. Švicarska će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Engleska - Slovačka.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook