SUNCE ILI KIŠA?

Ne odlažite kišobrane: Kakvo vrijeme nas čeka za vikend?

Hronika27.06.24, 10:35h

Ne odlažite kišobrane: Kakvo vrijeme nas čeka za vikend?
Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera

 

 

Više sunčanog perioda uz moguće lokalne pljuskove najavljeno je za dane vikenda u Bosni i Hercegovini.

 

Tako će u petak, 28. juna u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

 

U subotu, 29. juna bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stupnja.

 

Drugog dana vikenda, u nedelju 30 juna najavljeno je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegedje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stupnja, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook