EURO 2024

Srbiji neophodna pobjeda protiv Danske, Slovenija se nada remiju s Engleskom

Sport25.06.24, 08:59h

Srbiji neophodna pobjeda protiv Danske, Slovenija se nada remiju s Engleskom
Sloveniji i Danskoj vjerovatno bi odgovarali i neriješeni rezultati u večerašnjim mečevima, dok je Srbiji neophodna pobjeda nad Danskom

 

 

Dvanaestog dana Evropskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj na rasporedu su susreti trećeg kola u grupama C i D.

 

Već je poznat rasplet u grupama A i B, iz kojih je mjesto u nokaut fazi osigurali domaćin Njemačka i Švicarska, te Španija i branitelj naslova Italija. 

 

Trećeplasirane ekipe iz ovih grupa, Mađarska i Hrvatska čekaju rasplet u ostalim grupama kako bi saznali svoju sudbinu kada je u pitanju dalji nastup na prvenstvu. Mađarska je grupnu fazu okončala s tri boda i ima realne šanse da izbori osminu finala, što se ne može reći za Hrvatsku koja je osvojila samo dva boda kojoj je potrebno da se "poklope" rezultati u grupama C i F. Naime, Hrvatskoj je za dalji prolaz potrebna pobjeda Engleske nad Slovenijom od tri ili više golova razlike, kao i poraz Srbije od Danske. Ukoliko se to i dogodi, Hrvati bi morali čekati i rasplet u F grupi i poraze Češke i Gruzije i mečevima sa Turskom i Portugalom.

 

Engleska je sa četiri boda već osigurala mjesto u nokaut fazi, ali ne i prvo mjesto. Sloveniji i Danskoj vjerovatno bi odgovarali i neriješeni rezultati u večerašnjim mečevima, dok je Srbiji neophodna pobjeda nad Danskom.

 

U D-grupi sastaju se Nizozemska i Austrija, te Francuska i Poljska. Francuska i Nizozemska imaju po četiri boda i praktično su osigurali dalji plasman, Austrija je treća sa tri boda, dok je Poljska posljednja bez bodova i bez šansi da izbori nokaut fazu.

 

Susreti u grupi D igraju se od 18, a u grupi C od 21 sat.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook