VIDEO/ IZA SARAJEVO CITY CENTRA

Kako izgleda gradilište 'Džekine zgrade' na Marijin Dvoru i kako će izgledati ovaj objekat kada se završi?

Biznis Klub24.06.24, 20:43h

Kako izgleda gradilište 'Džekine zgrade' na Marijin Dvoru i kako će izgledati ovaj objekat kada se završi?
Investitor je kompanija Premier Investment Group koja je u zajedničkom vlasništvu bivšeg direktora BBI-a Amera Bukvića i fudbalera Edina Džeke. S njom djeluje i firma MDC Sarajevo

 

 


U Sarajevu je u jesen prošle godine počela izgradnja stambeno-poslovnog objekta Premier Park, o čemu je izvjestio BiznisInfo.ba.


U međuvremenu su radovi tekli punom padom, a radilo se uglavnom na nivoima ispod površine. Sada ovaj portal donosi snimke kako trenutno izgleda gradilište.


Riječ je o objektu koji se nalazi odmah iza Sarajevo City Centra (SCC) na Marijin Dvoru.

 


Investitor je kompanija Premier Investment Group koja je u zajedničkom vlasništvu bivšeg direktora BBI-a Amera Bukvića i fudbalera Edina Džeke. S njom djeluje i firma MDC Sarajevo.


Bukvić je tada za BiznisInfo.ba potvrdio informacije da su Džeko i on investitori. Radovi su zvanično počeli u oktobru prošle godine, a završetak radova na ovom objektu planiran je za decembar 2024. godine.


Bukvić je, podsjetimo, prvi Bosanac koji je izabran na listu 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji prema izboru “Islamica 500” za 2018. godinu.


Fotografije sa gradilišta te kako će objekat izgledati u konačnici možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook